Bilder från idag

 

helgen

Jaha, då var det söndagkväll och helgen är snart slut.
Det har varit en lugn helg men jag har ändå haft en del att göra.
Jag har haft stallet i helgen vilket innebär att man har en morgonfodring och utsläpp och en eftermiddagsfodring och insläpp.

Igår hade jag utsläppet på morgonen så då var jag i stallet vid 7 på morgonen.
Allt gick rätt smidigt och jag red Dalme på morgonen också så jag inte behövde åka till stallet senare på dagen igen. Jag var nog klar runt 11 i stallet med ridning och allt. :)
Sedan var det en lugn dag hemma med lite serietittande och bara slappande, skönt. På kvällen åkte vi till Hennings pappa och kollade på hockey och käkade.

Idag har jag och Henning varit på Maxi och handlat mat för hela veckan, vuxenpoäng! :P
Sedan åkte jag till stallet och red ut tillsammans med Elin. Vi tog det rätt lugnt och det gick bra.
Efter uteritten så tog vi in hästarna, jag fick lite hjälp av snälla Elin så det gick snabbt och smidigt.

Nu sitter jag i soffan och har precis käkat mat.
Ska nog titta på lite tv-serier och sedan kolla på någon film innan det är sängdags.
Är lite dåligt med bilder känner jag, men ska försöka ta bilder lite oftare, eftersom Dalme är världens sötaste så borde han ju få synas mer här, hehe. ;P
Ha en bra söndagskväll!
/Vicky

Stallmöte

Idag hade vi stallmöte i 2timmar där det bjöds på tårta och massa annat gott. Vi fick en del information om allt som kommer att hända i stallet osv. Vi ska ha öppet hus 20september så alla som bor i närheten av Södertälje måste komma. :) Det kommer vara lite loppis, ponnyridning, kanske någon slags uppvisning och annat skoj. Jag får se om jag och Helix kanske hittar på något skoj. Efter stallmötet kom en tjej och provred Helix som kanske ska bli hans nya medryttare. Min nuvarande ska ju tyvärr sluta snart pga en operation. Helix skötte sig bra och tjejen var super trevlig så det kändes bra. Imorgon ska vi rida hopplektion igen och då kanske tjejen som provred kommer förbi och tittar. Bilder från idag kommer senare :) /Mia

stars

Alltså seriöst! Hur fint är inte det här schabraket?! Det står högst upp på min önskelista just nu.
Om ni inte vet det så verkligen älskar jag stjärnor, så himla fint. Har tillochmed stjärnor tatuerade på min rygg.
Så nästa gång jag känner mig i behov av ett nytt schabrak (fast det kanske man alltid är? ;p) lär det blir detta ovan!
540 riksdaler kostar det och kan inhandlas här.
/Vicky

shopping

Idag stod REA på Charlies på schemat.
Jag smet iväg från jobbet på lite längre lunch för att hinna se lite av det bästa på rean tänkte jag. Haha.
Det var nästan värre än att gå på Horse Show Mässa kan jag meddela, herregud vad mycket folk!

När vi kom dit var det fullt med bilar överallt och Charlies har kanske 8-10 stycken egna parkeringsplatser. Detta resulterade i att det stod bilar parkerade huller om buller överallt! På gräset, på gångbanor, vid vändplatsen (där det tillochmed stod en skylt med "parkering förbjuden på vändplatsen"). Jag tänkte att då får vi också ställa oss lite på sniskan någonstanns, tills vi såg en parkeringsvakt som gick och delade ut böter på varenda felparkerad bil!
Vi kollade på en bil hur mycket bötern var på ifall det skulle vara värt det eller inte, men 800 kr hade resulterat i att det inte hade varit någon mening att gå på rea :P
Men efter lite funderande ställde vi iallafall bilen på andra sidan vägen en bit bort där det inte kostade något och fanns massa parkeringsplatser. Värt.

Inne på Charlies var det väldigt mycket folk och köerna var rätt så långa :P
Jag plockade ändå med mig litegrann hem men inte alls så mycket jag hade hoppats på.
Mest nöjd är jag över mitt nya fina schabrak från schockemöle (dock inte på rea). Men på rean köpte jag tyglar, en sadelgjord, boots och ett varmt gosigt innetäcke. Stod länge och höll i dressyrskydd som var på rea men är så himla osäker på storlek, om han har ponny eller cob, så jag skippade det.

schabraket jag köpte.

Idag är det stallmöte i stallet och efter det ska jag rida och Alex ska kanske hjälpa mig kolla hur sadlarna ligger.
Så det blir nog ganska sent ikväll och sedan hem och ha fredagsmys med världens bästa kille.
Imorgon ska jag upp tidigt för jag har fodring och utsläpp i stallet, ska även passa på att rida på morgonen så jag inte behöver åka fler gånger.

Ha en bra fredagskväll!
/Vicky

dressyrträning

Hej på er!
Kom nyss hem ifrån stallet och har precis slängt i mig lite mat. Var verkligen vrålhungrig, inte så konstigt kanske med tanke på vad klockan är och jag inte hade ätit sedan kl 12 innan :P
 
Idag stod som sagt dressyrträning på schemat och årets första för mig och Dalme.
Jag vet inte om han eller jag var svettigast efter men herregud vad jobbigt det var! Haha. Får se om jag kommer ur sängen imorgon asså.
Vi började med att rida fram i paddocken då det var en grupp innan i ridhuset. Travade och galopperade litegrann och han kändes inte jätteseg. När vi sedan gick upp mot ridhuset trodde nog Dalme att vi var färdiga, tji fick han för då hade vi sisådär 1 timme kvar.
Inne i ridhuset började vi med att trava och mycket på volt. Fick iallafall bekräftat hur jobbig han är i högervarvet. Hur mycket jag än driver med högerskänkeln så lyssnar han inte och när jag då försöker ställa honom går han mest bara åt höger istället. Suck.
I galoppen sen däremot då är han mycket lättare att ställa i höger så där gick det bra. Men när vi kom till vänstergaloppen blev det hopplöst igen. Han bara låser sig och vägrar ställa sig.

När vi hade ridit fram ett tag (och ska säga att jag var megatrött redan här) så började vi trava över lite bommar.
Bommar är bra för Dalme, det händer saker vilket gör att han inte blir lika seg som annars, han får trampa på lite och kommer igång och han verkar tycka det är ganska kul också.
Gjorde några bra övningar som är lite jobbiga att förklara, haha. Men efter det lyssnade han bra och gick att ställa helt okej i högertraven. Superjobbigt var det verkligen men jag är nöjd efter passet och ska bara fortsätta få igenom högersidan så blir det nog bra framöver ;P
 
Nu ska jag betala månadens räkningar och sedan blir det nog sängen, är helt död i kroppen!
/Vicky

charlies

Igår fick Dalme vila så hade inte så mycket att skriva om.
Var i stallet och duschade honom och pysslade lite bara. :)
Testade även två sadlar som jag har lånat av Cattis, en dressyrsadel och en hoppsadel. Jag kan typ nada om sadlar så kunde, med hjälp av Elin, bara konstatera att dom ändå låg helt okej.
Men imorgon ska Alex, hon som äger min förra medryttarhäst, hjälpa mig att kolla på det. Hon jobbar nämligen på Charlies (hästbutik här i Jönköping) och har därför gått kurs i sadelprovining och har lite bättre koll än mig :P Så jag hoppas verkligen att någon av dom passar.

På tal om Charlies så har dom stoooor Rea i helgen! Wihoo. Den börjar imorgon så jag har tänkt ta lite längre lunch och dra dit då så man är där så tidigt som möjligt. Haha. Tur att lönen kom idag så jag har råd att köpa liiite saker jag skulle vilja ha iallafall.
Saker på min önskelista är,
Regntäcke med foder
Innetäcke
Dressyrskydd
Något nytt bett, funderar på ett novabett
Tyglar
Schabrak
Ridbyxor
Stalljacka, just nu har jag bara en tunn eller en jättetjock så känner att jag behöver nåt där imellan
Plaststigbyglar
Och kanske sådär tusen saker till. Kommer nog inte kunna köpa allt ovan men vissa saker, tex regntäcke är ett måste!

Ikväll står dressyrträning på schemat, den första för i år! Jag hoppas han är snäll och pigg och inte för stel. Haha.
Ska försöka uppdatera ikväll efter träningen. :)
/Vicky

gammal bild på mig och Dalme.

världens finaste simon

Åh vad fin Simon var på dressyrträningen idag!
 
Efter tävlingen i lördags vilade han i söndags, i måndags red vi ut och då var han pigg, glad och fruktansvärt stark. Igår red vi ett lätt dressyrpass, bara fokuserade på att han skulle vara rund och följsam, inga krusiduller eller konstigheter och då var han faktiskt fin.
Idag var det dressyrträning och tog kandaret då jag inte kommer hinna dressyrträna något nästa vecka innan vi tävlar på kandar, och han var sååå fin!
Vi red mycket öppnor och slutor och känns skönt att han accepterar det och inte vill bråka i slutorna längre. Sen red vi mycket galopp med många övergångar galopp-skritt och sedan galoppdelarna i Msv C:1 och han var så fin hela tiden. Det svåraste är fortfarande enkla bytena där det ibland vill slinka in nåt travsteg och att kunna ta tillbaka galoppen efter ökningarna men det är ändå så mycket bättre.
Sen hade han dessutom inte rullat igen efter dressyrträningen när han fick komma in så då fick han ett bonusäpple!
 
Funderar på om det börjar va klippdax igen men var ju nyss jag klippte men pälsen är tjock och tät som tusan, inte jättelång än, men han blir ganska så bra svettig. Får nog vänta lite till, är ju så tråkigt att klippa!
I helgen blir det hopptävling, ska bli roligt, hoppas regnet håller sig härifrån bara då det är utomhus.
 
/Cattis

Foder

Idag gjorde jag en foderberäkning med våran stallchef, Irina. Jag gjorde det på Helix 2008 när jag pluggade men jag kommer knappt ihåg något från den kursen. Matte är verkligen inte min starka sida och det är siffror hit och dit men med hjälp så lyckades vi räkna fram en bra foderstat. Jag gick först ut i hagen och räknade ut vad han vägde med hjälp av ett måttband och den visade på 478kg, haha. Jag måste ha räknat fel för SÅ mycket kan han inte väga. Hösilaget i stallet har mycket energi och kalcium så det var lite svårt att veta vad jag skulle fodra med. Men jag kommer ge honom ca 7kg hösilage, 0,75kg krafft pluss protein, 3/4dl krafft miner vit, som innehåller mer fosfor och mindre kalcium, och ungefär en näve med betfor bara för att han tycker att det är så gott :) Vad fodrar ni med för foder till era hästar? /Mia

planer & mål

När jag hämtade hem Dalme från Taffsnäs hade jag inga direkta mål eller någon plan med honom, det var ändå 2 år sedan jag hade honom hemma och det tar ju ett tag att komma in i det igen.
Sist jag hade honom hann vi starta två lokala dressyrtävlingar och annars mest träningstävlingar. Dalme är egentligen ingen dressyrhäst men eftersom jag inte är någon hoppryttare så får han helt enkelt vara en dressyrhäst. Haha.

Jag har funderat lite på om jag överhuvudtaget vill tävla nu och jag vet fortfarande inte.
Nu till hösten och vintern känner jag inte att vi hinner iallafall. Nu har jag haft honom lite mer än en månad och vi börjar väl hitta tillbaka lite men det krävs en hel del träning både för honom och för mig.
Däremot om saker går åt rätt håll och med dressyrträningar då och då så kanske vi kan starta någon tävling till våren.
Isåfall blir det någon lättare dressyrtävling och eftersom jag är över 18 så startar jag honom då som storhäst.
Men OM vi nu skulle starta någon tävling så har jag ändå inget riktigt mål, såklart vill man att det ska gå bra och jag kommer inte starta något jag känner att vi inte kan klara någorlunda okej, men jag skulle nog ändå göra det mest för att det är bra träning och för att det ska vara kul.

Sedan kan jag även tänka mig att starta någon pay 'n jump framöver också, så jag kan välja höjd lite mer själv :P
Men då behöver vi nog vara med på några hoppträningar också så jag får lite självförtroende. Dalme kan hoppa, det vet jag, men jag är inte säker på att jag kan, haha.
 
framridning lokal dressyrtävling, april 2010
Jag & Dalme lokal dressyrtävling lc:2, maj 2010

träningstävling clear round, maj 2009

hello

Heej,
har varit lite dålig uppdatering från mitt håll de senaste dagarna..
I helgen var jag som sagt i Norrköping och hälsade på familj och vänner. Det var inflyttningsfest hos Cattis så i lördags var vi där och det blev även utgång. Jag tog det ganska lugnt så mådde bra i söndags vilket var skönt.
I söndags tog vi det bara lugnt hela dagen hemma hos mamma och pappa och sedan åkte vi tillbaka hem till Jönköping.

Igår var det återigen jobb och sedan stallet efter det. Var mysigt att vara i stallet igen och pussa på Dalme efter 3 stallfria dagar.
När jag kom för att ta in Dalme i hagen gnäggade han massor och stampade vid grinden. Jag intalar mig själv att han gnäggade för att han var glad att se mig, men jag vet inte om han egentligen mest ville in bara..
Jag hade tänkt rida lite på fältet och lite på banan, men efter att han taktade hela vägen in från hagen så dissade jag ganska fort tanken att rida på fältet. Han vilade dessutom i söndags så jag ville inte utmana ödet.
Istället blev det ridhuset för paddocken var ganska blöt.

Försökte rida igenom honom ordentligt och fokuserade mycket på att få igenom ställningar framförallt i högervarvet då han fortfarande är ganska stel där. 
Det blev mycket trav och galopp och mycket volter och försök till skänkelvikningar. :P
På slutet kändes han okej men jag får verkligen inte igenom honom helt bra i höger, det är så sjukt jobbigt.
Men på torsdag ska vi dressyrträna för Jonna så förhoppningsvis får jag bra hjälp då

.
 
försökte få nån bra bild på Dalme i hagen men han sprang mest omkring vid grinden.

så sööööööt <3

Haha, han börjar bli så himla lurvig nu, är glad att jag klippte honom för några veckor sedan.
Hans öron är helt ulliga och söta <3
/Vicky

Mias år på Taffsnäs

 
Både Cattis och Vicky har skrivit om sina år på Taffsnäs och nu tänkte jag göra det också. Sommaren 2004 åkte jag och en tjejkompis, Carro till Taffsnäs (P.3) på ridläger för första gången. Jag fick då ha Cherio som lägerhäst och Mia Olsson som lägerledare. Cherio var en söt fjording med en virvel på nosryggen. Jag var fortfarande lite av en nybörjare då och kunde inte så mycket. Cherio var ganska seg, lugn och envis men han passade mig perfekt det året.
 
Jag och Cherio sista dagen på lägret.
 
Sommaren 2005 åkte jag på ridläger igen. Den här gången på p.4 med en kompis, Alex som jag lärde känna på förra ridlägret. Jag hade önskat Cherio och det var honom jag fick och vi fick Frida Matsson som lägerledare. Mellan 2004 och 2005 hade jag hunnit och utvecklas lite mer i ridningen och kände att Cherio inte var riktigt min typ av häst längre. Men jag hade honom hela lägret och det fungerade bra ändå. Hela lägerveckan så regnade det men vi var lika glada för det!
 
 Cherio
 
Jag och Cherio på uppvisningen.
 
Januari - Juni 2006 hade jag praktik och bodde på Taffsnäs 3 dagar/veckan pga att jag var skoltrött och behövde en paus. Under mina månader på Taffsnäs fick jag göra allt som behövs göra i ett stall. Mocka, in-utsläpp, fodra och rida flera underbara fjordingar om dagen. 1 dag/veckan så red jag en hopplektion och då brukade jag oftast rida Micro eller Olliver. Min tävlingsdebut gjorde jag med Micro på en klubbtävling i Järna. Jag fick två nya favoritfjordingar på Taffsnäs, Gulldon och Lorenz. Det var någon gång under dom här månaderna som jag träffade Cattis för första gången. Jag skulle gissa på April? :)
 
Taffsnäs på vintern.
 
Sommaren 2006 åkte jag på läger (P.4) med min kompis Matilda. Det här året bestämde jag mig för att önska en hel drös med olika hästar jag ville prova på. Om jag inte minns fel så önskade jag Teddy, Walle, Gulliver och någon mer. Jag blev fick Gulliver det här året och Frida Matsson som lägerledare igen. Gulliver var en pigg och framåt fjording som jag fastnade för direkt.
 
Gulliver
 
Sommaren 2007 åkte jag på mitt sista och bästa läger med dom bästa tjejerna på P.2. Jag önskade och fick Gulliver som häst och hade Frida Matsson som lägerledare. Det här året var jag 19år och var på läger men det var riktigt kul ändå eftersom vi var ganska många tjejer som var äldre.
 
Jag och Gulliver
 
Jag måste erkänna att jag saknar alla fina dagar på Taffsnäs.
Paradiset på jorden, som många som varit på taffsnäs brukar säga.
 
/ Mia

dressyrtävling

Igår var jag och Simon iväg och tävlade dressyr i det fantastiska vädret!
Vi red en LB:1 och en LA:1 och var hos Eda Ryttarsällskap och tävlade.
 
Som sagt var ju inte vädret på vår sida, vi kom fram vid 15.00 och då säger de att de flyttat fram starttiderna så jag startar 15.31, blev full fart och Simon var redo typ 15.10. Sitta upp och skritta till framridningen som var ett gyttjehål så där skrittade jag och travade litegrann sen gav jag upp för gick inte rida där. Red upp på en grusväg som gick mellan banan och frámridningen och galopperade fram och tillbaka på den sen kändes det inte som det gick att göra så mycket mer så väntade på min tur, inte optimala framridningsmöjligheter..
När vi kom in i ridhuset kändes han ändå ganska fin med tanke på framridningen och hur han varit i veckan. Red ihop 68,28% och blev 2a placerad.
 
 
Inför LA:1 frågade jag för säkerhets skull om de skulle flytta fram tiderna eftersom det var strykningar men det skulle de inte. När vi lastar ur Simon kommer de och säger att jag är nästa till start för då har de flyttat fram i alla falll.. Så blev snabbt skritta fram och tillbaka en gång på vägen, sen trava en gång fram och tillbaka och galoppera en gång fram och tillbaka sen direkt in på banan, haha, fantastiskt! Dock verkar 10 minuters framridning funka för han var jättefin inne på banan, ganska okej i ryggningen, inte helt ur form men lite sned. När man kommer till galoppdelen vet Simon det och ligger lite före mig och bara väntar på att börja galoppera så man hinner inte ens fatta galopp så där blev det fel galopp i andra fattningen men det var snabbt rättat. Red ihop 67,89% och vinst!
Så är jättenöjd med Simpa, var ju inte helt optimalt direkt ;)

inte helt i form

Idag stod det dressyrträning på schemat.
Simon var ju kanonfin i måndags, i tisdags var han ganska tjaffsig och ville inte släppa igenom i vänstervarvet riktigt, sen gick han skritten i onsdags och hoppade igår.
 
Idag var han också lite stretig och ville inte släppa till och ta stöd på båda tyglarna. Försöker man rakrikta och gå på han lite för att han ska gå fram rakt på båda tyglarna kör han upp huvudet och bli apstark.. Lite bättre idag än i tisdags och släppte igenom i traven i alla fall, men vänstergaloppen var inte mycket att hänga i julgran ;)
Till slut satte vi på en graman och då kan han ju inte dra mina axlar ur led i alla fall så då fick jag igenom lite bättre när han inte kan vara lika stark. Får väl se hur detta går på tävlingen imorgon..
 
Igår hoppade vi som sagt, gick bra. Är ibland vi kommer lite fel men han löser det ju alltid. Vi behöver fortsätta på att jobba galoppen, att han blir kvickare och mer reglerbar men hoppa kan han i alla fall ponnyskrutten. Slutade med att hoppa bana på 90 och det kändes bra nästan hela banan. Riktigt roligt att hoppa ju ;)
 
Nu ska jag ha fredagsmys med mig själv och se på Håkan-dvd och äta godis.
 
/Cattis

dagens ridpass

Jag fick rida i ridhuset idag för vädret ute var väääldigt växlande.
Ena sekunden spöregnade det och nästa sekund sol och så höll det på hela eftermiddagen, inte så värst kul.
I ridhuset stod det hinder kvar efter hoppträning igår så jag fixade lite travbommar till oss.
Dalme var ganska okoncentrerad, han har varit det hela veckan tycker jag, så när det gick förbi hästar utanför ridhuset tappade han helt fokus och blev jättejobbig.
Han är fortfarande väldigt stel i högervarvet så jag försökte verkligen jobba igenom honom där, men det gick inte jättebra idag. Han blev lite mjukare fter att vi hade travat över lite bommar iallafall.

Nästa vecka har jag en dressyrlektion inbokad och det behövs verkligen tror jag.
Behöver ha lite hjälp känner jag med både mig och Dalme :P Hehe.

Imorgon åker jag till Norrköping och är där hela helgen för att träffa mamma & pappa och för att gå på Cattis inflyttningsfest.
Men Dalme blir väl omhändertagen av Mirre hela helgen så han får det nog jättebra, däremot kanske det inte blir så mycket uppdatering här. :P

/Vicky

nya skor

Hellooo,
idag på förmiddagen ska Dalme få nya fina skor. :) 
Elin hjälper mig att ta in honom eftersom jag är på jobbet när hovslagaren kommer, så det är mycket snällt av henne! :)

Igår blev det ingen ridning. Jag var i stallet och duschade Dalme och smörjde tränsen och så.
Gick en liten promenad tillsammans med Elin och Harry så han fick torka lite.
Men idag efter jobbet ska jag rida. Han brukar inte bli öm när han är nyskodd så jag hoppas det ska gå bra.
Blir nog ridhuset eller paddocken beroende på väder men ett ordentligt dressyrpass iallafall. Om det blir i ridhuset lägger jag kanske fram lite bommar också.

Dalme på promenixen igår.
 
Ska försöka skriva ikväll efter ridpasset hur det gick och så.
Ha en fin dag sålänge!
/Vicky

det finns saker jag saknar

Trodde aldrig jag skulle säga det här, men har konstaterat den senaste veckan att vissa saker i Töreboda saknar jag.
Jag jobbade i Töreboda på en ridskola ett år nu fram tills i midsomras på ett ungefär. På slutet var det ganska mycket krångel och jag var trött på byn, ville bara hem till "storstan".. ;) Men nu har jag iaf konstaterat att Töreboda hade några bra saker:
 
1. Världens bästa ridvägar i skogen.
Fanns sandtag att klättra i med backar i alla storlekar, långa gräsvägar och sandvägar, sjö att bada i, stigar, jaa, allt. Saknar alla uteritter där.
 
2. Dressyrträning för Cristian.
En helt fantastiskt bra dressyrtränare, vill rida för honom mer, vill svettas! ;) Haha.
 
3. Några vänner, och alla fantastiska skötare/elever på ridskolan.
Utan de, som förhoppningsvis vet vilka de är, hade det inte gått.
 
4. Juvelen.
Gullehästen <3 Min chefs häst jag red in förra året, världens snällaste. Hade hon varit 2 dm högre hade jag tagit ett lån ;)
 
5. Törebodafestivalen, typ..
I alla fall Törebodafestivalen på mitt och Ellis vis för den helgen var sommaren 2012 för mig!
Åhhh, nostalgisk här hemma i soffan.
 
Annars då..
Igår red jag dressyr på Simon igen, på vanligt bett. Vet inte om han kanske hade lite träningsvärk sen i måndags för han var ganska stretig och tjaffsig och ville inte alls som jag. Idag skulle jag ha hopptränat men fick hoppa in som vikarie på ridskolan, också jätteroligt. Var ett tag sen jag hade lektioner nu och hade "min gamla grupp" som jag inte sett rida på över ett år och en grupp som var nybörjare när jag jobbade, var ganska stor skillnad nu. Så på grund av det fick Simon gå på skritten istället och så skulle Micke hjälpa mig lite med hoppningen imorrn på förmiddagen istället.
Idag kollades Becka på 90 dygn och hon var fortfarande dräktig!!! Lite mer än en fjärdedel av tiden som gått nu ;)
 
/Cattis

hoppning

Här kommer några bilder från när Tilda hoppade Dalme i lördags.
Blev inga direkt toppenbilder då kameran inte är tillräckligt bra i ridhus..
Men det gick iallafall bra att hoppa :) Dom hoppade inget jättespeciellt, 5½ och sedan några enskilda hinder bara.
Dalme tyckte det var kul och det tyckte Tilda också, även om hon tyckte det var lite jobbigt :P
Dom tog sig över 90cm-1m iallafall och båda var nog ungefär lika trötta efteråt :)

Efter de hade hoppat blev det en galopp på vårat stora fält och den här gången skötte sig Dalme.


/Vicky

morning

God morgon!
Har egentligen inte jättmycket att skriva här. Men pga vissa grejer i stallet, inget jätteallvarligt och inget jag ska skriva här, så kommer uppdateringen kanske vara lite låg ett tag framöver..
Jag ska iallafall försöka slänga upp lite bilder från helgen ikväll. Igårkväll kom jag återigen hem väldigt sent så jag orkade verkligen inte :/

Igår red jag och Elin ut en sväng iallafall. Dalme kändes ganska konstig och lite tveksam till det mesta..
När vi red förbi en kohage kände jag hur han spände sig och om jag inte hade haft korta tyglar hade han nog sprungit all världens väg, haha. Men det gick bra.
Idag blir det antagligen ridhuset för det regnar här just nu och enligt prognoserna ska det regna hela dagen..
/Vicky

Hopplektion nr. 2

Idag hoppade jag och tre andra tjejer lektion för Irina. Helix kändes sådär att rida men blev bättre mot slutet. Vi hoppade studs på volt, övade på att korta galoppen mellan hinder och självklart vägar till och från hinder. Helix körde helst sitt egna rejs och ville inte lyssna på vad jag ville  Förhoppningsvis så känns han bättre nästa lektion om två veckor :) Imorgon ska jag försöka ladda upp två filmer från lektionen. Jag försökte från mobilen men det ville tyvärr inte fungera :( /Mia
 

Tävlingshelg

Kom hem från tävlingshelgen igårkväll och orkade tyvärr inte blogga då.
Har varit i Ljungby hela helgen med fyra hästar som hoppat runt.
Var massvis med starter så har startat kl 8 på morgonen och varit klart 21, långa dagar alltså! Sen lite mat och umgänge efter det gör att man inte hamnar i säng förrän efter 12 och så upp igen 6 eller 7, kul men man blir trött!
Hästarna har hoppat okej men haft lite stolpe ut, ett ner i nästan varje klass men de är och tävlar för att träna. Blev två placeringar igår i alla fall, då hade Conpri äntligen blivit avspänd och hoppade så fantastiskt som hon kan och fixade en fjärdeplacering i 1,25 och Cassandra fixade också en placering.
Nästa meeting ska jag försöka ta lite bilder och uppdatera er lite, men man har ju fullt upp så svårt att hinna med allt!
 
Idag var det jobb som vanligt och rida Simon igen. Elli har ridit honom lite nu när jag varit borta.
Idag tog jag kandaret, var ett tag sen sist, och han dunderduktig!
Jobbade på jättebra, till och med i slutorna, nästan okej galoppslutor ;) På slutet blev han lite trött så då blev han lite öppen i formen och ville dra sig fri men annars var han toppenfin idag så Elli gjorde nog ett bra jobb i helgen.
I helgen ska vi tävla igen så nu är det hårdträning (nästan ;)) i vecken.
 
/Cattis

helgen

Har varit fullt upp i helgen så har inte hunnit sitta vid datorn något alls.
I fredags var jag i stallet men hann inte rida så släppte Dalme i ridhuset så han fick springa av sig lite iallafall. :)
Sedan hämtade jag Tilda vid bussen så hade vi en lugn kväll hemma.

I lördags var Tilda med till stallet och hoppade Dalme. Jag var med och kameran också :p
Jag tänkte göra ett inlägg ikväll om hur det gick med lite bilder. Dom var väldigt duktiga iallafall och Dalme tyckte det var kul.

På kvällen i lördags hade vi fest hemma hos oss och vi gick inte och la oss förrens 5 på morgonen. Så igår var jag inte jäääättepigg.
Tilda åkte hem vid 5 igår och då åkte jag till stallet. Blev en lång kväll i stallet då jag tvättade Dalme och alla hans saker.
Kom nog inte hem förrens halv 10 igårkväll och då var jag helt död så orkade inte göra något alls.

Den här veckan blir nog ganska lugn.
I stallet ska jag idag rida ut med Elin (om det slutar regna och vara pissväder!), sedan blir det nog dressyrpass eller markträning imorgon, vila på onsdag och på torsdag blir det dressyr/markträning.
Till helgen åker jag till Norrköping för att gå på Cattis inflyttningsfest så då har Mirre hand om Dalme :)

/Vicky
 


Dalme i ridhuset i fredags

Nyfikna hästar

Helix var väldigt nyfiken på fölet som går i hagen bredvid. Gillar ni Helix snygga lugg förresten? Han har bytt hage till en jätte stor och fin hage med både skog och äng. Det negativa med hagen är att det finns fullt med kordborrrar som sätter sig överallt.

Helix före och efter

Här är en bild på hur Helix såg ut vintern 2007 och en bild
på hur Helix såg ut efter några veckor hos mig våren 2008.
 
 
Mitt hjärta värker när jag tittar på honom nu och ser hur fet han är :'( Kan inte gräset ta slut någon gång så han kan bli smal. Känns som att ridningen inte hjälper till så mycket, haha. Snart ska han börja stå inne över nätterna så förhoppningsvis får jag lite mer koll på hans mage som bara blir större och större.
 
Nästa vecka ska jag sätta mig ned med hon som jag hyr boxplats av och göra en foderberäkning. Jag kunde allt det där själv förut när jag gick i gymnasiet men har nu lyckats glömma bort det.
 
I helgen blir det ganska lugnt för min del. Ska försöka få ordning på lägenheten lite :) Köpte en ny tv för några dagar sen och nu vill jag gärna få in lite kanaler också. Jag har inte haft tv på säkert 5 månader. Vad ska ni hitta på i helgen?
 
/ Mia

stekt falukorv

Haha, kom på en rolig sak.
När jag hyrde Dalme senast, för ett par år sedan, brukade hans mule lukta konstiga saker.
Ett tag lukatde den parfym, utan att jag hade tvättat eller duschat honom på länge, så helt utan anledning.
Sedan luktade den stekt falukorv, haha. Hur wierd?!
Det roliga är att hans mule faktiskt fortfarande luktar falukorv. Elin luktade på den igår och tyckte likadant. :P
lilla falukorvsmulen (gammal bild från 2007)

hejhej

Igår red jag ut tillsammans med Elin.
Blev en lite längre tur, var säkert borta över en timme, men det var mysigt :)
Var ganska lugnt men ändå mycket bra träning för hästarna. Vi både klättrade lite, galopperade på fält och miljötränade iochmed att vi gick igenom ett samhälle :P
Tur att vi har snälla hästar annars skulle det nog aldrig funka, haha.

Idag blir det ett lugnt dressyrpass i ridhuset.
Sedan ikväll kommer Tilda, en kompis från Norrköping, på besök. Så uppdateringen blir nog lite låg i helgen.
Imorgon ska Tilda rida så då kommer jag ha kameran i högsta hugg så får vi se om det blir ett inlägg imorgon med massa bilder. Annars kommer det säkert på söndag. :)

Ha en trevlig helg!
/Vicky

Hoppträning

Idag red jag min första hopplektion tillsammans med Lena och Silver för min tränare, Irina. Jag är van med att Helix brukar vara pigg och stark men det kan jag inte påstå att han var idag. Jag vet inte om det är för att han är fet eller om han inte tycker att det är lika kul längre. Men han blev ju piggare än vanligt men han hade riktigt svårt att hålla galoppen så fort man svängde.
 
Lektionen var ganska simpel, vilket var skönt eftersom det var första gången. Vi övade mest på ridvägar och det tyckte inte Helix om för han vill gärna ta kortast väg till nästa hinder. Vi avslutade lektionen med att hoppa en liten bana. Super kul tyckte både jag och Helix! Så på måndag blir det nog en hopplektion till.
 
Jag var inne på Södertälje Ridskolas hemsida och såg att dom har ganska mycket Pay and Jump. Jag funderar på att rida dit och vara med i Oktober :)
 
Nu måste jag jobba vidare. / Mia

Höst

Nu är det verkligen kallt och hösten är här.
Jag har egentligen inte jättemycket emot hösten, men bara tanken av att det snart är vinter och snö och minusgrader får mig att vilja gå i ide.
Jag är inte alls någon vintermänniska och frysa kan ju vara ungefär det värsta som finns.
Och det är ungefär vad jag har gjort idag, frusit. Sådär hela dagen ungefär. Jag har höjt temperaturen på mitt kontor, försökta linda in mig i en fleecefilt, men det hjälper ju inte för det är kallt ändå! Usch och fy.

Annars är ju hösten ganska mysig. Alla färgglada löv, sitta inne i soffan under en filt och dricka thé och kolla på massa serier, vara i stallet och mysa med ponnyn och vira in sig i stora halsdukar. Lite mysigt är det allt.

Igår var jag ju inte i stallet men idag ska jag dit och rida Dalmisen.
Blir nog en uteritt med Elin idag, får passa på när det inte regnar :P
Imorgon får vi se vad jag hinner göra i stallet, ska hämta upp Tilda när hon kommer med bussen från Norrköping så hinner nog bara rida en kortis.
Sen på lördag ska Tilda rida Dalme och troligtvis hoppa, någon som har nån idé på nåt roligt dom kan hoppa? :)

Ha en fin kväll
/Vicky


hoppträning

Idag blev det hoppträning på schemat för mig och Simon.
Jag har inte hopptränat för någon på hur länge som helst utan bara hoppat själv och inte hoppat Simon så mycket senaste tiden heller eftersom han varit på Taffnäs ;)
Vi började hoppa fram lite på volt, red sedan en linje med fem galoppsprång. Han kändes ganska bra på framhoppningen men kommer lite nära ibland..
Sen hoppade vi bana på ca 80-90, la gasen i botten och han var superfin! Kändes som vi kom bra in på allt och hade bra galopp.
Har betslat upp lite i hoppningen för att lättare kunna reglera galoppen och rida lättare på hinder och det gick jättebra. Nu går han på ett kimblewick i hoppningen och fortsätter nog med det ett tag till iaf så får vi se hur det blir :)
 
lite gamla hoppbilder
/Cattis
 
 

Dräktig?

Eller bara väldigt tjock? Dagens fråga :p

rain

Det regnar jättemycket här idag så antar att det får bli ett pass i ridhuset.
Jag hoppas Dalme är lite som igår, även om han alltid blir lite segare i ridhuset. Men han kändes så fin på banan igår så jag vill jobba vidare med det idag.

Imorgon ska jag inte till stallet utan då har Mirre, Elins mamma, hand om Dalme.
Vi har bokat in oss hos Hennings mamma på middag så det blir nog finfint ;P
Får se om jag skriver något efter att jag har varit i stallet idag eller om jag gör annat.

/Vicky


Envis medryttare

I lördags kväll höll jag en dressyrlektion för min medryttare, Mickis. Hon har haft ett längre uppehåll från ridningen än vad jag har så hon behövde lite tips. Helix är ju inte världens lättaste häst att arbeta med. Hon fick rida samma övningar som jag fick göra på träningen i fredags och det var ingen lätt match kan jag lova. Det slutade med att vi båda skrek åt varandra som två galningar. Varje liten sak jag sa fick jag skit för och hon försökte inte sitt bästa. Men till och från gick det bra, bara hon fick fram honom :) Jag ska hålla en lektion i helgen igen och då blir det andra bullar för fröken Mikaela! Jag har en film från lektionen som jag ska försöka ladda upp om jag får Mickis godkännande. Igår hade Helix sin vilodag och idag tog Mickis hand om honom. Men imorgon ska vi ut i skogen och ha en riktig mysig tur. /Mia

busig ponny

Idag var ju tanken att vi skulle rida på fältet så vi travade och skrittade lite där först.
Sen så tänkte jag galoppera lite men då tyckte Dalme det var roligare att bocka :p hah. Hängde framme på halsen men höll mig med nöd och näppe kvar iallafall.
Efter det bestämde jag mig för att fortsätta i paddocken istället. Eftersom jag hade så ont i ryggen kände jag inte riktigt att jag ville riskera att ramla av..
Istället tog jag vara på all hans energi och körde ett ganska hårt dressyrpass och det gick verkligen hur bra som helst!
Han var framåt och efter ett tag lossnade han riktigt bra även i högersidan. Kunde tillochmed flytta honom lite i traven, vilket inte alls är hans starka sida direkt, hehe.
Så även om han var busig så var jag väldigt nöjd på slutet.

Får se om det är bra väder någon mer dag i veckan så får vi försöka oss på fältet igen :)

Är supertrött så ska försöka lägga mig tidigt idag. Ska nog bara se lite på tv och sen är det läggdags.
Hörs imorgon!
/Vicky

full rulle i helgen

Dålig uppdatering härifrån mig under helgen men Simon har vilat.
Jag har jobbat och haft stallet och följt med tävling både lördag och söndag, fullt upp för min del alltså! Hopphästarna har gått superbra, 4 placeringar på lördagen och 2 placeringar på söndagen. Bra jobbat av dem, var svåra banor och lite halvtaskigt underlag på lördagen. Nästa tävling är redan i helgen då vi åker till Ljungby med fyra hästar och jag är med som hästskötare så blir inte så mycket uppdatering om Simon då heller, men kanske kan försöka hinna med att uppdatera från tävlingen, vi får se :)
 
Idag blev det dressyrträning för Carro igen. Simon var inte riktigt lika stark idag och ganska fin. Vi jobbar mycket mer i galopp än vad jag gjort för andra tränare och det är ju bra, men svårt! Han blir gärna lite lång och stark och är svårt att hitta tillbaka till den korta och runda galoppen om man gör någon övning och han rinner iväg. Idag blev det en hel del förvänd galopp och han var duktig, ska bara orka gå kvar rund, kort och rättställd där också men det kommer :) Hoppas jag kan vara med och hoppträna den här veckan också för det behövs det med!
 
/Cattis

nu är det klippt

Igår var jag i stallet superlänge, tror det blev 5 timmar eller nåt sånt. Haha.
Klippte Dalme så nu är han nakenhäst. Blev en rejäl pälshög från honom så förstår att han blev väldigt svettig när jag red honom innan.
Klippte hans man lite också, kan vara ungefär det värsta som finns att klippa Dalmes man.
Hår överallt som sticks och kliar och även om jag duschade igår hade jag lite hår kvar imorse när jag vaknade, inte okej.
Har även jätteont i ryggen och armen idag, anatar att det är efter klippningen igår..

Sedan var det stallmöte också. Vi fick massa gott fika, muffins, äpplepaj och annanspaj.
Tycker vi ska ha stallmöte oftare helt klart ;P

Idag ska jag nog rida på vårat jättestora fält som precis har blivit ridbart, hur underbart!
Blir nog en hel del galopp idag :D
Till helgen kommer Tilda hit och hälsar på från Norrköping så då ska hon rida Dalme och antagligen hoppa honom.
Och någon dag kanske vi ska köra lite voltige på Dalme. :P
Kajsa i stallet är sugen på att lära sig hoppa upp i farten och hon tyckte det var bättre att börja på Dalme än hennes storhäst. Hehe. Har kollat efter någon voltigegjord men alla är ganska dyra och hittar ingen begagnad någonstanns så vet inte hur vi gör, men det löser sig på nåt sätt :)

Dalme efter klippningen igår.


Tvåårsdag

Nu är jag hemma igen efter att ha varit iväg med min pojkvän för att fira våran 2-årsdag.
Vi åkte så långt som till Huskvarna, haha :P
Där bodde vi på Huskvarna Stadshotell, det är ett fyrstjärnigt hotell med jättehäftiga rum som alla har ett eget tema.
Vi bodde i en minisvit, basturummet. Vi hade egen bastu och ett badkar mitt i sov/vardagsrummet.

Igårkväll åt vi mat i hotellrestaurangen och jag åt nog världens godaste kyckling, den var så sjukt god kryddad!
När vi sedan kom tillbaka till vårat rum hade de fixat med massa tända ljus och så hade vi champagne och ost och kex :)
Var en väldigt lyckad kväll och imorse åt vi en god hotellfrukost.
vårat rum.

gulligt säng"bord".

bastu med tv och "stjärnhimmel".
 
Snart ska jag iväg till stallet för att klippa Dalme. Både man och päls ska bort.
Sedan är det stallmöte så lär vara borta ett tag.
/Vicky

kort inlägg

Slänger in ett snabbt inlägg här bara.
Har varit i stallet och hoppat lite med Dalme idag. Det gick bra och Elin hade med kameran så kommer kanske lite bilder när hon har skickat dom till mig :)
 
Nu ska jag och min pojkvän iväg och fira våran 2-årsdag så jag uppdaterar mer imorgon.
Ha en fin lördag!
/Vicky

Modell för en dag

 
 
 
Helix fick leka modell igår och visa upp alla sina täcken. Och alla täcken satt bra, vilken tur. Jag var nere på GeKås i Ullared och köpte täcken, schabrak, ridkläder, träns m.m. Det blev 1 fleecetäcke, 2 regntäcken (ett fodrat och ett utan) och 1 vintertäcke. Stalltäcket Helix har på sig på bilden köpte jag på Hööks.
 
 

Dressyrlektion

Igår skulle jag och Helix hoppa tillsammans med Lena och Silver men Lena hade tyvärr ont i ryggen så vi sköt fram lektionen till nästa vecka. Jag red istället en dressyrlektion för Irina och det gick mycket bättre än förväntat. Helix var mycket bättre i sin höger sida och han gick att ställa hur bra som helst. Jippie! Nu var han däremot stel och inte så samarbetsvillig i vänster. Jag har antagligen suttit och jobbat för mycket med högersidan och glömt vänster. Vi jobbade med att ställa honom på medellinjen och oj, så vingligt det var :p Vi red mycket på volt och galoppfattningar. Helix var mycket lugnare i galoppen och rejsade inte lika mycket. Jag fick lite skäll angående min sits så den måste jag öva mycket på! Annars är jag super nöjd med lektionen så det kommer att bli fler och då ska jag försöka hitta en fotograf :) Idag har Mickis Helix och jag ska ut och åka motorcykel med fyra tjejer. GRYMT! /Mia

Semla!

Blev alldeles överlycklig när jag var och handlade på Maxi idag, de sålde semlor!
Semlor är helt klart bland det godaste som finns, skulle kunna äta det varje dag. Så det följde självklart med ett tvåpack hem, men funderar på om jag borde köpt på mig några fler?
 
 
Idag hade jag tänkt rida ut på Simon men Carro ringde och frågade om vi ville dressyrträna och det ville vi såklart! Så det blev ändrade planer och på med dressyrsadeln. Simon var fin, blev lite väl het och stark där ett tag när vi petade på lite med spöet för att få honom att trampa till lite mer. Red lite förvänd galopp, försök till galoppslutor (wrooooom! säger det då), tempoväxlingar i trav osv osv.
 
Igår hoppade jag lite själv på utebanan, det gick också bra. Simon var ganska fin, emellanåt kändes det verkligen som att jag fick till den galoppen jag vill ha när jag hoppar honom men är så svårt eftersom han kan bli ganska stark.. Han var lite väl slarvig ibland och lyfte inte riktigt på benen, hade samma känsla om det förra året när han kom tillbaka, men kanske är såhär han är i hoppningen "på riktigt". Första året jag hade honom var han så himla rädd om fötterna och överhoppade sig en del men inte längre tydligen.. ;)
Duktig är han i alla fall och nu har vi både hopp- och dressyrtävlingar inplanerade! :)
 
/Cattis

khom loys

Fredag igen då, herrgud vad fort veckorna går..
Idag ska Elins mamma provrida Dalme, får hoppas det går bra.

Ikväll efter stallet ska vi till vätterstranden för att släppa upp Khom Loys till minne av Stefan Liv.
Idag är det ett år sedan flygplanet krashade och det är väldigt många här i Jönköping som ska hedra minnet av Stefan.
Det hela har blivit så stort att transportstyrelsen har blivit inblandade och man har beslutat att stänga av Jönköpings flygplats under en timme för att det ska vara genomförbart.

bild från när vi släppte upp Khom Loys i Thailand 14/2-2012


stars

Idag har det varit fuuuullt upp på jobbet verkligen så var jättetrött när jag kom hem.
Dum som jag var la jag mig i sängen och sen var det jobbigt att ta sig upp för att åka till stallet :P
Men jag kom iväg iallafall.

I stallet myste jag massor med Dalme, han är så gosig och söt <3
Sedan red vi ut tillsammans med de typ två största hästarna i stallet, haha.
Dalme fick gå på ordentligt och ändå kom vi efter hela tiden, så vi fick trava lite mer än de andra och när de sedan travade kunde vi galoppera.

Innan jag släppte ut Dalme i hagen fick han på sig sitt täcke idag. Ska regna och vara kallt inatt så då tyckte jag det kändes bäst även om han har björnpäls.
Och Kajsa ska ta av det imorgon på förmiddagen om hon kommer ihåg så det blir ju toppen :)
 
 

Dålig uppdatering

Det var ett tag sen jag uppdaterade men jag lovar att både jag och Helix mår bra. Jag har haft fullt upp med lite allt möjligt och det har varit kaos på jobbet. Men nu är det snart helg! :) Imorgon ska jag och en annan tjej från stallet rida en hopplektion för hon som jag hyr boxplatsen av. Vad heter det? Stallvärd? Det står helt stilla i skallen på mig. Det ska bli super kul och jag ska se om någon kanske kan fota. Vi hörs imorgon! /Mia

dagens ridpass

Blev att rida i paddocken idag, det blåste en hel del men annars var det bra ridväder.
Dalme var inte superseg och det gick bra idag så jag är nöjd :)
Han är fortfarande jobbig i högertraven och vänstergaloppen, haha. Men på slutet idag släppte han lite iallafall så det kändes bra.

Imorgon ska jag nog rida ut. Sen kommer som sagt Elins mamma och provrider på fredag.
På lördag ska vi kanske hoppa lite och på söndag ska han klippas.
Från och med helgen ska Dalme stå inne på nätterna också, så han inte fryser plutten.

Nu ikväll har vi kollat på Robinson och ett avsnitt Grimm och snart ska jag gå och lägga mig.
Imorgon är det möten typ hela dagen på jobbet så det är fullt upp och det gäller att jag är lite pigg iallafall. :P

Godnatt
/Vicky

tappsko

Idag har varit en lugn dag på jobbet, alla hästar har gått på skritten och sen skrittats ut i skogen så vi har hunnit med en del annat. Vardagliga sysslor såklart och en del hantering av de två 2,5-åringar vi ska börja rida in nu.
Simon hade dragit av sig en sko rejält igår så han var ganska trasig i hoven, så igår fick det bli dressyr inne i ridhuset. Hade tänkt vara med på hoppträning idag men det fick jag strunta i. Kom en hovslagare på eftermiddagen i alla fall så han fick på sig en sko igen så det var skönt. Simon fick vila och det klagade han nog inte på.
Från och med igår står han inne på stall på nätterna så nu kan vi kontrollera vikten lite bättre förhoppningsvis och Simpa får sova skönt om nätterna :)
 
/Cattis

stall stommen

Stallet Dalme står i heter Stall Stommen och ligger i Lekeryd, strax utanför Jönköping.
För mig som bor iprincip mitt i stan tar det ungefär 15-20 min med bil till stallet.
I stallet är det ungefär 10-12 hästar inackorderade tror jag och sedan har Jonna och Kinna, som äger stallet, ett par egna hästar.

På gården finns det ridhus 20x60 m och en paddock.
Vi har även tillgång till några gräsfält med terränghinder.
Det är varierande hagar, det finns både stora gräshagar eller mindre grushagar. :)
In-utsläpp och fodringar på vardagar sköter Kinna och Jonna, så det behöver jag själv aldrig tänka på.
Helgerna delar alla på så man har någon helg ibland.

Det finns tillgång till både hopp- och dressyrtränare på gården så det är toppen att ha allt på plats!
Dalme verkar trivas väldigt bra. Just nu går han i gräshage med 2 kompisar och det kommer nog vara så under vintern också. (Fast utan gräs i hagen då, haha)

paddocken med ridhuset bakom.

stallet rakt fram och ridhuset till höger.


en rubrik

Igår var jag som sagt inte i stallet utan Elin tog hand om Dalme och red honom, tack så supderdupermycket <3
Om ni vill läsa hur det gick så kolla Elins blogg här.
Jag var iväg och firade Hennings pappa som fyllde år i helgen, det var mysigt. :)

Idag ska jag däremot till stallet efter jobbet. Får hoppas det inte blir något regn för ridhuset är bokat hela kvällen.
Om det inte regnar ska jag nog rida på banan eller kanske rida ut, får hoppas han är pigg och glad idag :P
Ska försöka hoppa någon dag framöver har jag tänkt också, var sjuuukt länge sedan jag hoppade.
Har nog inte hoppat ordentligt sen jag hade Dalme sist, så för ca 2 år sedan, så vi får väl se hur det kommer gå, haha.

På fredag ska Elins mamma provrida Dalme för att eventuellt hjälpa mig någon eller några dagar i veckan framöver.
Får hoppas att det går bra och att hon gillar honom :)

jag&dalme på clear round 2007, foto: Gabriella Carlsson


ett till tatueringsinlägg

Blev inspirerad av Mias inlägg om hennes hästtatuering så tänkte visa min också.
Jag har tre tatueringar, varav en hästrelaterad, de andra är en katt på foten och en Håkan Hellström-text på nedre delen av ryggen.
Min hästtatuering är min hästs (Becka, inte Simon) registreringsnummer och det har jag i nacken.
 
 


Dalme = en björn

Nu är det verkligen dags att klippa Dalme. Han har värsta björnpälsen, haha.
Igår red vi ut och vi skrittade ganska mycket och travade och galoppade lite, men han var ganska så svettig när  vi kom tillbaka. Inte okej :P
Vi red iallafall genom samhället för att komma till lite bättre ridvägar.
I samhället var det mycket att titta på, folk som klippte gräset, blomkrukor mitt i vägen och så.
Men Dalme skötte sig överlag väldigt bra :)
Vi red över övergångsställen och parkeringen utanför ica, haha. Kändes helskumt.

Idag ska jag inte till stallet utan Elin skulle fixa med Dalme. Hon skulle kanske rida och så.
Från och med ikväll ska Dalme stå inne på nätterna.
Hans hagkompis ska stå inne den här veckan, men sedan ut på nätterna igen i nästa vecka.
Men eftersom jag har tänkt klippa Dalme i veckan så får han nog stå inne framöver nu och bara äta gräs på dagarna.

Ha en fin dag!

/Vicky


har tävlat i helgen!

I helgen var jag och Simon iväg på första tävlingen sen jag hämtade hem honom.
Vi red en Msv C:1, vilket jag egentligen inte kände att vi var helt redo för efter sommaren då jag knappt hunnit rida här hemma känns det som, men eftersom jag hade anmält mig så var det ju lika bra att åka dit. Nåt lär man sig ju alltid på väggen så är ju bra träning i alla fall.
Jag tycker egentligen Msv C:1 är ett program som passar oss ganska bra, men väl på plats och man rider det så håller man på att dö av utmattning i början för det känns som att travdelen aldrig ska ta slut, haha, i alla fall är det så på Simon. Man sitter och längtar efter skritt eller galopp.
Han kändes sådär i traven, lite seg och ville inte riktigt gå fram. Ganska bra i skritten, och hör och häpna, bra i ryggningen! Tackar nog kandaret för det ;) Galoppen kändes ganska bra, men också seg och fick några halvavbrott i första galoppdelen.
Så en del träning så blir det förhoppningsvis bättre till nästa gång! Nu har vi "lite lättare" tävlingar fraför oss, sen blir det Msv i oktober igen.
I lördags slutade vi på 58,29% och på 19 plats av 30 så vi kom inte sist, vilket var mitt mål typ så det var ju bra.
 
 
Här är en film från tävlingen, slutet är inte med.
 
Igår fick Simon vila och idag har vi galopperat på fältet. Skitjobbigt sa Simon att det var, men väldigt nyttigt! Skönt att rida utomhus också i det här sommarvädret, hoppas det håller i sig hela vintern! ;)
 
/Cattis

måndag

Seg uppdatering i helgen, men har inte gjort något speciellt så har därför inte haft något att skriva :p
Var på a6 igår och köpte lite nytt till hemmet, lite nya ljuslyktor och sånt.
Sedan var jag i stallet och red i ridhuset.

Idag ska jag nog rida ut med Elin. :)
 
gammal bild på Dalmisen.

2 Broke Girls

Såg förresten att tv4 gör reklam för att de ska börja sända en av serierna jag skrev om häromdagen, 2 Broke Girls (Två panka tjejer), så om ni vill se den börjar den på 4an den 13e septemper.
Den kommer gå 21.30 på torsdagar, precis efter New Girl, som alla också borde kolla på! ;)
2 Broke Girls har tydligen röstas fram till bästa nya tv-komedi på Peoples Choice Awards i USA, så många tycker den är bra helt enkelt.
/Vicky


tjabba

Har inte så mycket att skriva om idag..
Var i stallet förut och red Dalme på fältet, massa galopp vilket han tyckte var kul :)
Sen har jag bara varit hemma och städat och pysslat lite.
Har bytt lite inredning men saknar litegrann så blir att åka till a6 imorgon och se om man hittar nåt kul.

Annars blir det lugnt hela kvällen.
Ska laga mat och se på film med pojkvännen. Vi sja nog se The Hunger Games idag.
Jag såg den på bio men Henning har inte sett den. Var ju ett tag sedan jag såg den så det ska bli kul ändå.

Hörs kanske senare :)
/Vicky

RSS 2.0