Hej igen!

Jag får börja med att be om ursäkt för min jätte dåliga uppdatering om mig och Helix. Jag har varit i en liten svacka då jag tyckte att allting var jobbigt och inte mådde bra. Jag brukar alltid må så någon gång under vinterhalvåret. Men nu börjar jag hitta tillbaka till mina gamla rutiner. Jag hoppas att ni förlåter mig! :)

Den senaste månaden har varit lugn för mig och Helix. Vi har inte tränat för någon tränare utan har mest varit ute i skogen och busat i snön. Helix verkar rätt nöjd med livet och det gör mig glad.

Idag var red vi ut själva i en timme. På hemvägen red vi över en åker där vi tränade galoppfattningar och rejsade lite. Kul! :) Söndagen den 10feb tänkte vi starta en Pay N jump på Södertälje ridskola igen. Jag tror att vi ska starta 80 & 90cm men jag är lite osäker då vi inte har hoppat på länge.

Vill ni ha lite mer koll på vad jag sysslat med på sistone så kan ni titta på min instagram: sofiemia heter jag där.



Jag och Helix en kväll när jag longerade.



Helix i sin hage.

Vi hörs snart igen! /Mia


tappsko

Så himla typiskt igår efter att jag skrivit att jag och Dalme skulle komma igång lite bättre så visar det sig för det första att det var hoppträning i ridhuset mellan 17-21.30 på kvällen..
Så när jag kommer till stallet och ser alla transporter så tänker jag att jag kanske får skritta och trava på fältet åtminstonde så han skulle få röra lite på sig.
Men när jag tar ut Dalme ur boxen så har han tappat en sko. Självklart ska det hända nu liksom. 
Så något fält blev det inte för det är rätt hårt under snön och lite knöligt så jag ville inte riskera att hoven ska gå sönder.
Jag fick till slut tag på en hovslagare som kunde komma under veckan iallafall så imorgon får han skon påslagen igen..
Idag ska jag däremot rida lite lugnt i ridhuset sålänge han inte är öm. Så vi får helt enkelt köra på efter imorgon :P

/Vicky

23 januari

Hej hej!
Har inte hänt jättemycket sedan sist jag skrev här.. Har supermycket att göra på jobbet just nu och i helgen blir det jobb också så det är fullt upp!

Med Dalme går det rätt bra just nu. Han är pigg och fin framåt och är rätt fin överlag tycker jag.
Däremot har det blivit rätt lugna pass senaste tiden och inte jättehård träning så nu måste vi komma igång och köra lite längre pass och lite mer galopp tror jag.
Idag blir det lite bommar i ridhuset tänkte jag och kanske något litet hinder om jag orkar ställa fram :P
 
fina ponnyn i helgen.
 
Har en video från i helgen när jag släppte Dalme i ridhuset. Slänger kanske upp den här någon dag om jag orkar :P
/Vicky

snart helg!

Hello helloo.
Idag är jag inte pigg någonstanns! Jobbade över igårkväll och gick nog från jobbet vid tiodtiden ungefär. Sen är man ju inte smart nog för att gå och lägga sig direkt när man kommer hem heller..
När väckarklockan ringde trodde jag det var ett skämt förut. Men det är bara ett kämpa på en dag och sedan är det helg.

Idag ska jag till stallet iallafall. Var inte där igår eller i onsdags. Ska rida Dalme i ridhuset och jag tror det kommer vara en pigg liten ponny idag för han har bara skrittat i två dagar. Sen i tisdags var han rätt pigg och töntig när jag red, kanske beror lite på att jag klippte honom i måndags och att han vilade då. En jäkligt lugn vecka för honom. Haha.
I helgen ska jag försöka vara i stallet när det är ljust och då blir det nog lite ridning på fälten :)
Har kommit mer snö här nu så det är nog bättre på fälten nu än förra helgen då det var lite hårt.

Förövrigt har Dalme ätit rätt dåligt senaste tiden. Han bara sprider ut allt hö i hela boxen och lämnar det.
I tisdags när han fick kvällsmaten åt han upp havren och sen började han inte ens med höet. Han bara kollade på mig och smågnäggade lite som att han inte hade fått nån mat.. Efter ett tag började han äta lite iallafall.
För typ 1-2 månader sedan tog han ju höet nästan före havren så jag vet inte vad det är med honom nu. Det är ju rätt konstigt när en matglad fjording som Dalme inte äter. Haha. Fast han är inte sjuk eller hängig eller nåt och tänderna kollade jag ju ganska nyligen.
Gör iochförsig inget om han går ner lite i vikt, hehe. Men jag hörde att det kan ha att göra med att dom är för varma. Så jag ska se om han äter mer nu när han är klippt och det dessutom ska bli lite kallare här. Han står ju ändå med täcke typ dygnet runt och innan jag klippte honom hade han ju rätt mycket päls :P

Ha en bra fredag!
/Vicky

only miss the sun when it starts to snow

Åh vad jag vill ha vår nu!
Tycker inte alls om all den här snön och kylan.
Simon sköter sig sådär, jättefin på kandaret och i hoppningen, lite stark på vanliga bettet fast att jag försöker trimma och trimma och trimma.. Han vill också ha vår!

new in

Inhandlade ett nytt schabrak igår. Så snyggt!
Det är Glen Gordon och jag köpte det på Charlies här i Jönköping.
/Vicky

Veckoplanering Dalme

Måndag: Ska klippa Dalme om han inte är blöt. Har snöat lite idag men jag hoppas han hinner torka.
Tisdag: Dressyrpass i ridhuset.
Onsdag: Marie har hand om Dalme.
Torsdag: Jag ska jobba över så Emelie mockar till Dalme och han får vila.
Fredag: Dressyrpass i ridhuset, eventuellt lite bommar och hinder.
Lördag: Fältet/Uteritt.
Söndag: Fältet/Uteritt.

Blir nog en rätt lugn vecka för Dalme då han ska klippas idag och därför får vila.
Sedan ska jag som sagt jobba över lite och därför får han en extra vilodag.. Men han ska nog överleva ;)
/Vicky

helgen

Hej och hå vad fort helgen har gått..
Började med tidig morgon och utsläpp i stallet i lördags. Allt gick bra och hästarna skötte sig fint.
Har kommit lite snö här nu igen så nu är det vitt och lite kallare. Har ju varit vår i typ två veckor nu med 5 plusgrader varje dag. Det har varit skönt men är gött att slippa leran nu när det fryser på också..
Red Dalme på fältet efter utsläppet. Däremot har det inte kommit jättemycket snö och eftersom det har frusit i marken var det rätt hårt och knöligt på fältet. Blev mest skritt och trav och lite galopp och han skötte sig fint.
 
Dalme efter ridpasset.
 
I lördags var jag även hemma hos Hennings pappa och kollade på hockey. HV vann efter sjukt nervösa straffar..
Efter det träffade vi Emma och Mattias för lite mat och sedan bio. Vi såg Mammas pojkar och den var helt okej. Inte lika bra som vi hade hoppats på däremot.. Efter bion blev det en sväng till Bongo för lite öl och säga hejdå till ett par kompisar som flyttar till Linköping nu i veckan.

Igår var en lugn dag. Gjorde inget mer än att vara i stallet. Red lite på fältet igen och sedan gick vi in i ridhuset för att kunna trava och galoppera lite mer. Hade även insläppet vilket gick bra. Alla hästar förutom 3 stycken var redan inne så det gick snabbt och smidigt :)
På kvällen blev det lugnt hemma i soffan framför tvn :P
Henning köpte en ny tv i fredags så igår testade vi att kolla på 3D film hemma. Var ingen jätteskillnad mot bio förutom att glasögonen vi har hemma är skönare, haha.

/Vicky

trött

Morning!
Åh vad jag längtar till helgen så man får sova ut lite, är så himla trött nu så vill bara lägga mig igen. Blä.
Har stallet i helgen också så på lördagmorgon måste jag gå upp tidigt.. Men lär nog gå och lägga mig när jag kommer hem igen.

Igår red jag Dalme i ridhuset. Skuttade lite kryss men vi var ett par stycken i ridhuset så blev inte jättemycket.
Gjorde rätt mycket galopparbete och han kändes fin :) Däremot är han världens töntigaste i hörnet där dörren in till ridhuset är. Han har varit rädd där rätt länge men nu senaste veckan ungefär har han blivit värre.
Igår när vi travade fram så stannade han typ 20 meter innan hörnet för att han inte vill gå förbi det. Sedan om man då får honom att gå förbi rätt lugnt och rider förbi ett par gånger så hjälper inte det för den femte gången kan det vara likadant igen.. Hopplöst verkligen.
Däremot är rätt många hästar rädda i det hörnet så nånting ser ju konstigt ut för dom. Är ju skönt att Dalme inte är den enda också. Haha.

Idag har Marie hand om Dalme och jag ska träffa en kompis efter jobbet.
Sedan blir det nog att kolla lite på hockeyn ikväll med.

Ha en bra dag!
/Vicky

ridning

Igår var jag i stallet efter jobbet och red. Fick bli lite dressyr i ridhuset.
Dalme var rätt pigg och stark men fin imellanåt iallafall. Blev mycket galopp men gjorde inget speciellt.
Idag står lite markarbete/hoppning på schemat. Blir nog lite travbommar och några kryss eller så.  Lite lagom för oss ;)
Har inte så jättemycket att skriva om.. Men ska klippa Dalme någon dag, både man och päls behöver klippas.
Sedan ska jag försöka ta lite bilder någon dag, eller få med någon som fotar oss när vi rider. Men får ju bli någon helg så man kan rida ute i bra ljus :)
 

Dalme för ett tag sedan. <3
/Vicky

7:e januari

Hello!
Nu är all ledighet slut och jag började jobba idag. Lite segt men ändå rätt skönt med vardag och lite rutiner igen.
Mindre kul att vara i stallet när det är mörkt varje dag bara, men snart snart snart är det väl ljust om kvällarna igen..

I lördags red jag Dalme på fältet och i ridhuset. Det var nån minusgrad ute så det var rätt hårt i marken så skrittade och travade bara på fältet och gick sedan in i ridhuset. Han skötte sig bra, fast hästarna i hagarna utanför höll på att fara omkring så han var lite okoncentrerad imellanåt.
När jag skulle släppa ut honom i hagen sedan förstod jag varför dom andra hästarna var lite nervösa för dom höll på att elda precis i närheten så det sprakade ju och hade sig därifrån.
Elden var typ 5 meter från grinden till Dalmes hage men han gick förbi jättesnällt och brydde sig knappt. Jag stod kvar ett tag precis innanför grinden i hagen också men han var lugn och duktig :)

Igår red jag ut tillsammans med Yvonne och Mia. Dalme var rätt pigg och stark. :P
Även fast jag tycker att han pinnar på bra så kommer vi alltid efter med hans korta ben. Haha.
Så när de andra travade kunde jag galoppera, fast väldigt lugnt. Han skötte sig fint iallafall, men han var lite på tårna imellanåt så jag fick hålla i honom.
Sedan på vägen hem kom det en traktor med släp bakom oss när vi red på vägen så då hoppade jag av eftersom han är lite nervös för traktorer när de kommer så nära.  Då stod han jättelugnt när den körde förbi iallafall och bättre att jag hoppar av och han är lugn än att jag sitter på och han stressar upp sig mitt i vägen.
Efter ridturen var det stallmöte och vi fick massa gottis fika :)

Idag har Marie hand om Dalme men imorgon blir det ett dressyrpass i ridhuset.
På onsdag ska vi köra lite bommar och lite småhinder :)

/Vicky

lugn dag

Idag har jag en superlugn dag här hemma. Så har inte jättemycket att skriva om :P
Vaknade runt 12 idag och efter det har jag spenderat större delen av dagen i soffan framför tvn.
Rätt skönt men liiite uttråkad blir man efter ett tag.
Så nyss tog jag ett ryck och städade och rensade mina garderober. Blev en papperkasse att slänga bort och lite kläder får bli stallkläder istället, haha.

Nu ska jag kolla på lite tvserier och sedan blir det väl att laga mat.
Imorgon ska jag till stallet, ska rida någonstanns ute. Bäst att passa på medans det är plusgrader och när man är i stallet medans det fortfarande är ljust. Får se om det blir uteritt, fältet eller paddocken. :)
På eftermiddagen ska vi till Hennings mamma och käka och kolla hockey. Är både final i JVM imorgon och HV-match så blir mycket hockey igen. Hehe.

Ha en fin kväll!
/Vicky

start på 2013

Hoppas ni har haft ett bra nyår och en bra start på 2013!
Jag är ledig den här veckan vilket är riktigt skönt och en bra start på året :P

På nyårsafton hade jag utsläppet i stallet. Det gick bra men var is överallt till hagarna så jag höll på att slå omkull några gånger men höll mig på fötterna..  Jag red Dalme på morgonen i ridhuset och det gick bra :)
Sedan på dagen har vi som tradition att spela nyårsfotboll. Vi träffas ett gäng och spelar lite fotboll helt enkelt.
Däremot så har all snö smält bort här och på gräsplanen var det rätt så blött. Vi kunde flytta målen så de inte stod mitt bland de värsta pölarna iallafall så det gick rätt bra. Hehe.
På kvällen blev det lite fest och vi hamnade nog i säng vid 5 på morgonen. På nyårsdagen hade Marie hand om Dalme vilket jag då var rätt glad för..

nyårsfotboll.
 
Igår så var jag i stallet på morgonen för då fick Dalme nya skor.
Jag red lite lugnt på fältet efteråt i bara skritt och trav. Hans kändes fin och skötte sig bra.
All snö har ju som sagt smält här den senaste veckan då det varit flera plusgrader varje dag och på fälten är det gräs nu. Riktigt skönt tycker jag! Det är inte särskillt blött just på fälten heller utan dom håller sig bra.
Däremot var det lite översvämmning i några av hagarna i stallet igår. Eller inte så lite, hela Dalmes hage där han gick i somras var en sjö igår plus några hagar till. Tur att Dalme går i en hage som lutar rätt mycket nu för det är det knappt något vatten alls.
såhär såg det ut, haha.
här är Dalmes förra hage. nu går han i den bakom där det sluttar, liite bättre :P

Chief och Dalme i deras hage. den är blöt längst ner men resten av hagen är inte bara en pöl iallafall..
 
Idag hade det runnit bort en hel del vatten så det såg lite bättre ut.
Jag red på fältet idag också och idag blev det lite galopp med, men tog det rätt lugnt för det regnade lite inatt så var lite blötare idag än igår. Men det gick fint iallafall.
Har varit en del hockeytittande idag också. Först var det semifinal i JVM och sedan var det HV-match. Båda vann efter straffar, lite nervöst..

Imorgon har Marie hand om Dalme och jag vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Blir nog en rätt lugn dag.
Men nu är det nog dags att sova, godnatt!
/Vicky

simons 2012

Börjar 2013 med att be om ursäkt för den usla uppdateringen från mitt håll, tur mina fjordingvänner håller bloggen vid liv! Tänkte jag skulle börja blogg-2013 med en liten sammanfattning av mitt 2012.

 

Simon

 

 

Första månaderna under 2012 var det mest träning hemma som gällde då det var tomt på dressyrtävlingar. Vi bodde då i Töreboda där jag jobbade på en ridskola, ibland fick även Simon hoppa in och jobba nån lektion på ridskolan, vilket han tyckte var lite för kul ibland.. ;) Första tävlingen var i mars där vi red LB:2 och LA:3, det var första gången vi red LA på lokal tävling. Det slutade i en 4e placering i LB och precis utanför placering i LA med 59% i båda klasserna. Vi tränade dressyr för Cristian Eriksson, en tränare jag trivdes riktigt bra med och som var väldigt positiv och peppande.

Hoppade gjorde vi lite för oss själva. Nästa tävling vi åkte på var dock en hopptävling, kan inte säga att vi var jätteförberedda eftersom jag inte hoppade ordentligt hemma. Vi red en 80 cm CR där vi fick ett stopp och några tidsfel och sedan en 90 cm CR, som vi inte var riktigt klara för då, där fick vi ett stopp, 2 ner och några tidsfel. Simon var glad över att få åka på tävling tillsammans med Becka och gick gnäggade efter henne hela tiden.

 

 

Sedan var det dags för lite dressyrtävlingar igen, vi vann en lokal LB:3 mot storhäst, fortsatte rida lite LA:3, vilket gick sådär. Eftersom Simon blir ganska stark blir några moment lite svåra och vi låg mellan 59-61%, men på detta kvalade vi i alla fall till dressyren på fjord-SM. Vi var med och red i Törebodas div II lag dressyr för häst, där hamnade vi precis utanför placering i både LB:1 och LA:1 en omgång, i sista omgången red vi på 68% i LB:3 och hamnade på en delad andra placering.

Sista dressyrtävlingen innan Simon skulle hem till Taffsnäs över sommaren red vi en LA:1 på 68% och vann och debuterade en trött Simpa i Msv C:1 på 58%, ett bra avslut på vårsäsongen :)

 

 

Sen blev det sommar, Simon fick åka hem till Taffsnäs, jag slutade mitt jobb i Töreboda och flyttade hem till Norrköping.

Under sommaren jobbade jag två veckor på Taffsnäs och var där några dagar innan fjord-SM och red Simon.

 

Vi åkte till Västervik för att rida dressyren på fjord-SM, efter att ha ridit honom några dagar på Taffsnäs hade jag ingen superkänsla, inte som han var precis innan sommaren, men tror han trivdes ganska bra i Västervik för han har nog aldrig känts så bra på tävling. I förklassen LB:1 kändes han jättefin, vi red ihop 72,76% och hade delad procent med två till! Tillslut fick allmänna intryck dela lite på oss, så det var en annan tjej som vann och Simon och jag kom på delad andraplats.

 

In och ladda om för SM-klassen, en LA:1, och även där kändes Simon bra, det vi missade var det jag visste att vi har svårt för, halten vid hälsningen där han gärna slår sig fri och ryggningen som vi fortsätter kämpa med som Simon tycker är jättesvår. Två domare satte oss på över 70% och en på 65%, vi slutade på 69,12%, ett enda poäng från vinnaren! Men var/är jättenöjd med Simon ändå, första gången vi rider fjord-SM och första gången vi var iväg på meeting.

 

 

Efter sommaren fick Simon komma tillbaka till Norrköping, ganska direkt efter han kom hem red vi en Msv C:1, lite nära inpå så gick sådär, slutade på 58%. Sen var vi iväg och red en lokal LB:1 och LA:1 i spöregn utan några framridningsmöjligheter knappt då ridbanan var en sjö, Simon briljerade till trots och gick in på 68% i LB och en andra plats och 67% i LA med vinst. Efter det satte vi fart och började hoppträna för Mikael Carlstedt och red sedan en 80 och 90 cm CR där 80 slutade i ett tidsfel och 90 i plockepinn, Simon har inte riktigt samma hoppkondis som dressyrkondis.

Dressyrträningarna satte också fart för Caroline Carlstedt och Simon har varit så fin när jag har tränat på kandaret! Slutade dressyrsäsongen med 61% i Msv C:1, precis utanför placering och sedan slutade vi hoppsäsongen med en nolla i 90 cm CR.

 

 

Nu har Simon haft lite vintervila, innan jul var både tandläkaren och equiterapeuten ute och de hittade inga fel på killen så nu är det igångsättning och hårdträning som gäller så taggar vi inför 2013!

 

Detta får bli dagens 2012, nästa inlägg tänkte jag avvika lite från fjordingdelen och skriva om Beckas 2012 :)

 

/Cattis


RSS 2.0