Stackars ponny!

I tisdags upptäckte jag att Helix var svullen och varm under knäet på höger fram. Jag red ut på en lugn tur och han haltade ingenting. Han fick stå ons - tors med korta promenader så longerade jag honom i fredags. Han var inte lika svullen och varm då men han haltade i höger varv i traven.

Helix fick stå lörd - sön med korta promenader så longerade jag honom igår. Han kändes minimalt varm och inte svullen alls men nu haltade han i båda varven i traven.

Idag pratade jag med ägaren, Terese från Taffsnäs och fick lite råd över hur jag ska göra. Så himla typiskt att han ska bli halt nu när hoppträningarna dragit igång och man kan rida normalt igen efter en lång vinter :( Hoppas han blir bra snart så han kan gå läger i sommar!

Man känner sig så hjälplös när man inte vet vad som är fel. Antagligen så har han blivit sparkad på knäet eller slagit i sig någonstans. Mitt lilla hjärta <3



/Mia

3veckor kvar!

Idag är det 3veckor kvar tills jag och Malin drar 1vecka till Alanya i Turkiet. Det här blir fjärde gången vi åker dit på mindre än 2år. Jag älskar det stället! Ska bli så skönt då jag inte varit någon annanstans än hemma typ sen jag tog hem Helix.

Allting går annars väldigt bra med Helix. Han sköter sig och är riktigt fin nu :) Broddarna är av och han går nästan alltid naken i hagen så nu är våren äntligen här.

I lördags red jag och Malin till malmsjön som ligger en timmes ridväg ifrån stallet. Där fick hästarna bada hovarna och spana på änder.

I söndags hade jag en dressyrlektion för min medryttare, Felicia. Jag har inte sett henne rida sen hon provred Helix och hon har utvecklats mycket och det var kul att se.

Idag red jag ut med Malins nya medryttare, Bella. Helix körde världens bocksprång i traven så jag trodde att jag skulle ramla av, haha. Trodde han skulle vara trött för vi konditionstränade igår men icke sa nicke.

Oj, långt inlägg men blir så när jag suger på att uppdatera. Ha en trevlig dag! :) /Mia








vår

Hello sweeties!
Tänkte uppdatera er lite, inte för att det händer så jättemycket i mitt liv men ändå. Haha.
Äntligen så har våren kommit och nästan all snö har smält bort. Så himla skööönt!

Igår red jag Dalme i paddocken och han var superseg i början. Det tar verkligen ca en halvtimme innan han kommer igång ordentligt. Det behövs lite trav och lite galopp och sedan kan man böja jobba honom lite lättare.
Efter ett tag blev han lite mer framåt och kändes finare så det var skönt. Red i en timme kanske och det var soligt och rätt varmt så Dalme blev lite svettig. Efteråt svampade jag av honom lite och friserade honom lite, behöver däremot klippa manen också men det ska jag ta tag i till helgen tror jag.

Innan jag var i stallet var vi i Hennings sommarstuga en sväng. Satt lite i solen och göttade och sådär.
Är rätt så rejält röd i fejset idag bara, haha. Att jag alltid ska bli röd istället för brun, blä.
Skulle följt med Elin på tävling igår men hann inte det :( Får bli nästa gång istället!
 

två bilder från stugan igår.

/Vicky

ridning

Igår red jag Dalme i paddocken. Det är helt sjukt vad fort det har smält undan och torkat upp där.
För bara någon vecka sen var det fortfarande lite is kvar och väldigt blött, men igår var det helt torrt!
Hur skönt som helst.

Red inte superlänge eftersom jag är så förkyld men blev kanske 40 minuter totalt.
Skrittade rätt mycket i början och han var rätt seg. Gjorde lite skänkelvikningar och så. När jag väl började trava och galoppera kom han igång lite mer och blev nästan tillochmed pigg. Övade mycket galoppfattningar från skritt vilket han gjorde jättebra :)

Idag har jag varit hemma från jobbet och Emma hade hand om Dalme.
De hoppade idag vilket var väldigt längesedan för Dalme och han hade visst blivit lite pigg och glad och busat så Emma ramlade av :/ Det gick bra iallafall och hon slog sig inte så det var ju tur. Hon hade hoppat upp och kört vidare och då hade det gått bra sedan. :) Jag kanske borde  hoppa lite oftare, haha.

Nu ska jag äta Ben&Jerrys och kolla på Revolution, en superbra serie!
Ha en bra kväll.


katterna i stallet låg och kramades häromdagen, så söta.

/Vicky

berlin

I helgen var jag iväg i Berlin med ett par kompisar. Henning var också med såklart. :)
Vi åkte i torsdags och kom hem igår så har inte varit i stallet på ett par dagar. När jag var iväg tog Elin och Emma hand om Dalme så han har säkerligen haft det jättebra.

I torsdags när vi kom till Berlin började jag få ont i halsen och sedan har jag bara blivit mer och mer förkyld så det har ju varit mindre kul. Annars var resan jättebra och rolig. Har inte blivit så mycket semester och vilande men så är det ;P
Har blivit lite kulturellt med museér och muren och lite sånt och sen rätt mycket öl och drinkar. Allt är så himla billigt!
Flygresan hem igår var inget rolig heller. Jag är jääätteflyggrädd och i både starten och landningen skakade det asmycket. Värsta jag varit med om typ och just nu vill jag aldrig flyga igen. Haha.
 

del av muren.

drinks.

haha, gubben till vänster <3 på pergamon museum
 
/Vicky

förra helgen

Lite sent men har äntligen lagt in bilderna från förra helgen när Mia och Cattis var här och hälsade på.
Jag och Mia red Dalme, Cattis red Limme och Elin red Mazella. Är typ tusen bilder men slänger upp ett par iallafall :)
 







 
Haha lilla Dalmis-tjockisen ser ju sådär lagom fin ut tillsammans med de andra fina dressyrhästarna. :P
Men han är bäst ändå lilla plutten.

Idag är jag hemma från jobbet och är sjuk men ska till stallet sen och ta hand om Dalme iallafall.

/Vicky
 

Min helg

I helgen var jag som sagt nere i Småland. I lördags hälsade jag på Vicky och Dalme och Cattis var också där. Vi började med att fika och åt super goda cupcakes som Vicky hade bakat.

Cattis fick låna en jätte fin häst som hon red och jag och Vicky delade Dalme. Vi red i paddocken som nästan var helt snöfri. Jag vill också ha en snöfri paddock! Vicky red fram Dalme ett tag och sedan fick jag hoppa upp.

Jag kommer ihåg när jag red Dalme sist typ 2009? Då var jag helt slut efter en kvart, haha. Men den här gången orkade jag längre och han kändes mer framåt och mjukare nu :) Han har större steg än vad lilla Helix har. Jag önskade att Helix kunde ha Dalmes lugna galopp för det är lite lättare att jobba då. Helix gasar ju gärna bara på med huvudet rätt upp så det ska vi träna massa på så fort snön försvinner.

Imorgon ska min medryttare rida en dressyrlektion för en tränare så kanske åker förbi och tittar då.

Ha en bra dag! /Mia



Vicky och Dalme



Cattis och hästen hon fick låna.

påskhelgen

Hej på er!
Har varit ganska fullt upp så har inte hunnit uppdatera något under helgen.
Dessutom strejkar min dator och vill inte vara med riktigt så går inte så bra.

I helgen var Mia och Cattis här och hälsade på. Det var superkul att se dom eftersom det inte blir så ofta.
Båda var med i stallet och Mia red Dalme lite. :) Jag hade min kamera med mig men har inte kunnat lägga in bilderna ännu pga min dator.. Ska göra det så fort jag kan.. Jag hoppas jag hinner fixa det idag eller imorgon för på torsdag åker vi till Berlin och är borta ett par dagar.

Iallafall så har det gått att rida i paddocken senaste dagarna. Den är lite blöt och så men bättre än is, haha.
Så i lördags när Mia och Cattis var med red vi där, sen i söndags och igår så red vi ut. Dalme sköter sig som han ska och känns fin så det är kul.
Man har ju lite mer lust att åka till stallet nu när det är soligt och plusgrader ute. Känns inte lika motigt då. :P

Idag ska jag rida Dalme i paddocken, den såg ut att ha torkat rätt mycket igår så hoppas den har torkat ännu lite mer idag :)

Bjuder på en bild på Elin och Mazella som jag tog med mobilen i helgen. Finisar.
 
Nu blir det jobb för mig! Ha en bra dag, Vicky

RSS 2.0