vårkänslor

Härliga härliga sol!!!
Vilken skillnad på humöret vädret kan göra alltså.
Igår och idag har det varit flera plusgrader och strålande sol och man blir på så bra humör.
Shit vad jag längtar till våren och sommaren, vill bara att all snö ska försvinna och att det ska vara sol och plusgrader för alltid.

Tror hästarna gillar det här vädret också, stå i hagen och sola hela dagen. Hehe.
Idag fick Dalme slippa vintertäcket och ha sitt fleecefodrade regntäcke istället. Rätt gött hoppas jag :)
Ikväll står dressyrträning på schemat. Var sjukt längesedan så vi får se hur det går.. Red honom i ridhuset igår och han var väldigt framåt och kändes fin så jag hoppas det går bra idag också.

Ikväll ska jag även hinna med att baka lite då världens bästa pojkvän fyller 25 år imorgon!
Shit vad gammal han blir! Hahaha.

 

ytterligare två sommarbilder på mig och Dalme.
dessa är från 2008 tror jag när vi stod på Skärlunda gård i Norrköping.

Ha en fin dag! /Vicky


Våren fortsätter att leverera!

Idag var det galet nice väder! På baksidan av stallet var det +23,5 så jag passade på att sola lite. Idag slängde jag in Helix vintertäcke i skåpet och hoppas att jag inte behöver dra fram det något mer. Så nu får han gå med innetäcke och ett tunt regntäcke över. :)Red ut en sväng och man märker att Helix är nöjd med solen också. Han är piggare och helt plötsligt mer nyfiken på allt i skogen. Igår flög han upp i luften så att jag nästan ramlade av när han såg ett spöke som lurade i buskarna, haha. Jag kan ju tala om för er att den ponnyn inte blir rädd för något.Hoppas att vädret håller i sig nu och att snön försvinner. Välkommen underbara vår! /Mia

Förkylning..

Jag har varit förkyld i ett par dagar nu och det är så himla sugigt. Man orkar ju ingenting och allt är bara jobbigt..
Marie och Emelie hjälpte mig med Dalme torsdag-lördag men i söndags pallrade jag mig dit iallafall.
Blev lite lugnt på fältet och tror nog Dalme tyckte det var skönt också för det var så himla djup snö så han gick jättesakta, haha.

Igår fick Dalme nya skor och jag red lite i ridhuset, väldigt lugnt då med för jag var jätteseg.
Idag tar Marie honom men sen hoppas jag att jag orkar komma igång lite mer igen :)
två gamla sommarbilder på Dalmisen. åh, ge mig sommar nuuu!!
/Vicky
 
 
 

Vårkänslor!

Både igår och idag har det varit riktigt vårväder med skinande sol här i Södertälje. Så himla nice!

Igår tappade Helix en sko när min medryttare red men som tur var så hjälpte min snälla stallvärd att slå dit den i morse så jag kunde rida idag.

Idag körde jag och Helix kondition i sommarhagen. Helix vart taggad och ville inte sluta springa ;) Söt han är ibland, eller alltid. Han svettades och det gjorde jag också även fast jag red utan jacka.

Äntligen är våren på väg! :D





/Mia

update

Hej!
Lite bad uppdatering här, men händer inte så mycket roligt vilket gör att det inte finns så mycket att skriva om..

Dalme lever och mår bra iallafall. I slutet av förra veckan och i helgen tog vi det lite lugnt efter att han blivit vaccinerad.
Nu i veckan har det blivit lite lugnt också för jag har haft så himla ont i ryggen så har inte kunnat rida jättehårt.
Men lite har han gått iallafall :)
Idag ska Emelie rida honom och imorgon är det Marie som har honom.

Annars så flyttar vi till ett annat stall nästa helg, det är inte alls långt ifrån där vi står nu, men har börjat packa och flytta över lite saker iallafall.
Jag hoppas verkligen att snön smälter bort snart för när jag byter stall kommer vi inte ha något ridhus..
Så då vill jag ha sol och varmt varje dag! Haha.

Ikväll ska jag träffa min kompis Amanda. Hon ska sticka iväg till Indien i 10 veckor så det blir sista gången vi ses innan hon åker. Lite trist att hon åker men tiden går så himla fort så snart är hon nog hemma igen :)

Ha en bra kväll :)
/Vicky


fredag

Hej på er!
Äntligen fredag igen och helg. Ska bli skönt.. Däremot har jag stallet i helgen vilket är mindre kul och jag har utsläppet på söndag vilket ger en sovmorgon mindre :( Men så är det.

Igår fick Dalme spruta och därför blir det lugnt ett par dagar. Marie red lite lugnt igår och idag får han nog vila.
Ska hem till en kompis på lite fest ikväll så är ju skönt om det inte blir för sent i stallet också.
Imorgon har jag insläppet och rider nog på fältet innan. Antagligen bara skritt och trav, dels för att han ska ta det lugnt men också för att det är lite regnigt och grått här så kanske inte är det bästa underlaget med alla snö.

Annars händer inte så mycket i helgen.
Ska kanske börja flytta lite saker till det nya stallet så man inte behöver ta allt på samma gång. Sen blir det nog lugnt.
Ska försöka få lite nya bilder framöver också :) Men det märker vi när det blir, haha.

/Vicky


Bilder

Bilderna från tävlingen i söndags blev tyvärr suddiga :( Men jag skyller på att vi red för fort, haha.

Här kommer några i alla fall.








finaste ponnyn

Åh, idag var Dalme så hiiimla fin! Jag ville verkligen inte sluta rida för att han var så fin.
Däremot hade jag lite bråttom hem för Henning skulle ha bilen så kunde inte hålla på hur länge som helst.
Kanske var tur det annars hade jag kanske ridit fortfarande, haha.. Blev kanske 40 min i ridhuset iallafall. :)
Jag har börjat rida lite på ett tredelat happy mouth bett och han är jättemjuk och fin på det.
Annars brukar jag rida på ett vanligt tredelat men just nu känns han bättre med happy mouth faktiskt.
Men är ju bra att varva så använder båda ungefär lika mycket.

Nu blire mat och se på tv.
/Vicky

Pay N Jump

Idag har jag suttit 4 timmar på hästryggen och jag kan berätta att jag är slut i kroppen ikväll. Idag red jag och Helix till Södertälje Ridskola och startade två klasser i Pay N Jump. Det tar ca 30 - 40min att rida dit från stallet, så skönt att slippa krångla med transport.

I 80cm var vi felfria men hade ganska dålig galopp runt hela banan. När vi har dålig galopp så blir Helix ganska vinglig men annars kändes han bra.

I 90cm så red jag fram Helix ganska mycket på framhoppningen och han lyssnade bra på mig. Inne på banan så gick det så himla bra! Vi fick en litet nedslag på hinder nr 5 men det var endast för att vi tappade farten lite. Helix hoppade galet bra och sköt mig ur sadeln flera gånger :) Den där lilla ponnyn kan hoppa grymt bra när han väl har lite fart. Fick många leenden från åskådare och andra ryttare och några sa att Helix var söt och det är alltid kul att se och höra :)

Nu ligger jag nerbäddad i soffan efter en lång och mycket bra dag. Bilder kanske dyker upp senare om det blev några bra. Ha en trevlig kväll/Mia

Nervös!

Imorgon ska jag och Helix starta Pay N Jump på Södertälje Ridskola. Jag är faktiskt jätte nervös nu så jag vill inte veta hur det kommer att kännas imorgon. 80cm borde inte vara några problem men det är 90cm som jag känner mig osäker på. Jag tror att jag känner så endast för att jag ramlade av förra gången vi tävlade 90cm. Men nu jäklar ska vi ta oss igenom felfritt, eller i alla fall utan någon avramling.

Jag har haft världens träningsvärk i ben, rumpa och mage efter styrketräningen i onsdags. Men tränade i torsdags, red ett ganska hårt dressyrpass i fredags och idag var jag på gymmet igen så det börjar äntligen släppa lite. Jag var orolig för att jag inte skulle kunna starta imorgon pga värken men med lite träning och massa streching så borde det gå. Ett tag kunde jag knappt gå utan att benen vek sig :p

Ikväll hade jag intaget + kvällsfodringen så det har varit en lugn kväll för mig. Borde försöka sova men är inte trött. Ha en trevlig fortsatt helg :) Jag lovar att uppdatera imorgon om hur det gick.



En ganska suddig bild från i fredags när jag red dressyr i sommarhagen. Har ganska korta läder för att träna bort lite träningsvärk :)

/Mia

Busig Helix

Igår red jag och Helix ut med Malin och Aztor. Vi red bort till sandtaget där vi travade, galopperade och klättrade i den höga snön. Helix hade snö upp till magen där snön var som djupast :p

Helix passade på att busa av sig lite i traven. Han bockade och sparkade bakut flera gånger. Vi hoppade två gånger över en stor stock som ponnyn tyckte var jätte kul. Ska bli spännande och se hur glad han kommer att vara på tävlingen nu på söndag.

Efter ridturen så var det dags för mig att träna lite också. Jag åka hem till min arbetskamrat och tränade på hans gym hemma hos sig. Vi tränade mage och rumpa så idag kan jag knappt gå pga träningsvärken, haha. Nu ska jag försöka träna några dagar i veckan :)



Utsikten från Helix vid sandtaget.



Malin och Aztor i snön.

/Mia

tisdag

Hej på er!
Tänkte uppdatera lite här, var visst ett tag sedan jag skrev något..
Har supermycket att göra på jobbet just nu och efter jobbet är det direkt till stallet nästan alla dagar så blir inte så mycket tid över till annat.

Det som har hänt senaste tiden är att jag har sagt upp min stallplats och kommer byta stall om lite mindre än en månad. Elin som stod i stallet jag står i nu flyttade ju för ett par månader sedan och nu kommer det bli plats ledig i det stallet hon flyttade till så dit ska jag och Dalme flytta också. :)
Det ligger rätt nära där vi står nu så blir ingen jättelång flytt men blir ju ändå lite jobb med att packa ihop allt och sådär.
 
Annars rullar det mesta på som vanligt. Dalme är rätt pigg och fin för tillfället och jag behöver inte slita som ett djur för att han ska gå framåt i någorlunda fart. Det känns positivt och jag längtar till våren så man kan rida ut mer och komma ut och galoppera i skogen!
 
Försökte ladda upp bilder men verkar inte fungera just nu :(
Ajja, ha en bra dag!
/Vicky

Söndag

Hej hej!
 
Idag är det söndag och det betyder att jag har en hel dag till att göra vad jag vill utan att behöva åka till stallet. Man uppskattar verkligen dagarna då medryttaren, Felicia, tar hand om Helix. Förstår inte hur jag skulle få allting att funka utan hennes hjälp 2dagar/veckan.
 
Jag är lite nyfiken på vad det kostar att vara medryttare runt om i Sverige. Min medryttare hjälper mig 2dagar/veckan, ibland lite oftare och hon betalar 800kr/månaden. När hon har sina dagar så ska hon fixa allting som behövs göra varje dag. Rida, rykta, mocka, fylla vatten, fixa kraftfoder och lunchpåse. Jag vet att på vissa ställen i Sverige så behöver man inte betala något utan att ägaren till hästen bara uppskattar hjälpen. Och jag kan hålla med där. Hade det inte varit så dyrt att ha häst i närheten av Stockholm så hade jag inte tagit betalt av min medryttare.
 
Så vad betalar din medryttare i månaden, vad behöver medryttaren göra i stallet och vart är hästen uppstallad? Och du som är medryttare, vad betalar du i månaden och vad behöver du göra i stallet? :) Skulle vara kul om ni kunde svara.
 
Hoppas att ni haft en bra helg! / Mia
 
 
 
 
En gammal bild på en sommartjock Helix utanför sin sommarhage.
 
 

Varning för halka

Hej hej! Vilket underbart väder det har varit idag. Är det bara jag som har lite vårkänslor? Det är bara Februari men snart försvinner snön hoppas jag.

Idag är tredje dagen den här veckan som Helix får stå. Det är värsta skridskobanan vid stallet. Idag slog två hästar omkull vid stallet så jag vågade mig inte ut. Helix klagar nog inte då han gärna går runt med sin kompis Snerrir i hagen istället. Av alla hästar i stallet så är det bara Helix och Snerrir som utnyttjar sin enorma hage. Alla andra står och hänger vid grindarna.

Nu har jag anmält mig och Helix till Pay N Jump:en nästa helg på Södertälje ridskola. Det blev 80 & 90cm men har inte stora förväntningar då vi som sagt inte hoppat på 2månader. Men håll tummarna för oss! :)

Ikväll blir det Mello och tacos med min kusin och hennes kompisar.

Har ni läsare också jätte halt hos er? Ha en trevlig helg! /Mia



Bjuder på en bild på mig och Helix mule från i höstas.


RSS 2.0