vinterland

Jahopp, då har även vi fått massa snö. Imorse när jag gick upp och kollade ut var det helt vitt.. Gick ärligt talat och la mig igen för att slippa se det men var tvungen att gå upp sen ändå för att kunna åka till jobbet :P

Igårkväll när vi gick och la oss var det ingen snö alls.
Däremot var det lite snö i stallet igår men inte jättemycket där heller.
Red i ridhuset igår då det var mörkt när jag kom och vet inte hur det är på fälten nu. Testar kanske att rida på något fält i helgen när det är ljust :)
Red inte så länge men det var ganska kallt och jag var jättetrött så orkade inte så mycket.
Idag ska jag ta med mina vinterridstövlar så jag slipper frysa om tårna!

Ikväll blir det lugnt hemma. Ska ta fram adventsljusstakarna och julpynta lite och så ska vi äta gröt och pepparkakor och dricka glögg. Hehe.
Imorgon har Marie hand om Dalme och jag och Henning ska åka till Halmstad.
Vi ska bo på hotell och se Jonas Gardell på kvällen. Blir nog mysigt.

 

Henning utanför dörren idag påväg till jobbet.

Ha en fin dag och en fin helg och alla som ska till Stockholm Horse Show får ha det toppen där!
/Vicky


25år

Imorgon fyller jag 25år och det firas med en kryssning med 5tjejkompisar till Åbo. På söndag blir det Stockholm Horseshow. Vi ska gå på kvällsshowen :) Är det någon annan som ska till Globen i helgen?Ett stort tack till min gulliga medryttare som tar hand om Helix hela helgen. Nu ska jag jobba två timmar till sen taggar jag till för en oförglömlig helg. /Mia

broddning

Igår stod som sagt broddning på schemat och det kan ju vara ungefär det värsta med vintern.
Usch och fy säger jag! Det gick inte alls bra, vilket jag iochförsig hade räknat med, och det slutade med att han bara fick 2 broddar i varje sko istället för 4 som var tanken.
Nu har han ju gått med skorna ett par veckor och gängorna slits ju och det fastnar massa smuts i hålen. Vet inte hur lång tid det tog men jobbigt var det att få rent hålen och sen få i broddarna. Två var helt hopplösa och fick helt enkelt sitta lite snett för jag orkade inte.
Idag har jag ont i hela kroppen och kan verkligen inte förstå hur hovslagare orkar med sitt jobb. Heder till dom helt klart!

På morgonen idag var det ingen snö inne i stan, men nu har det kommit litegrann och det kommer säkert mer under dagen. :(
Kan däremot tänka mig att det är mer snö i stallet så det får vi se ikväll.
Blir nog ridhuset idag iallafall, har ingen lust att rida ute i det här vädret och fälten är säkert frusna nu så innan det blir mycket snö går det nog inte rida där heller..

Testade Dalmes nya innetäcke igår som jag köpte på Charlies rean och det var mysigt och passade bra :)
Det är ett shires och tror det är 200g eller 300 g och kostade bara 200 kr typ! Perfekt.
Har även beställt ett nytt vintertäcke med halvhals till honom som borde komma idag. Då ska han få det på sig tills imorgon.

/Vicky

Byte av box

Igår bytte Helix box till en box som ligger i andra delen av stallet. Innan så stod han i den nybyggda delen och nu står han i den gamla i en box utan galler så att han kan titta ut från boxdörren.

Han fick byta box pga hans krubbitande. I förra boxen var han omringad av stora hästar som får jätte mycket mat och han blev stressad när alla hans kompisar fick massa mat och inte han. Nu står han bland islandshästar som äter ungefär lika mycket som han. Den gamla delen är det inte lika mycket spring heller då det är fler hästar i nya delen. :) Så hoppas att han kommer trivas och sluta krubbita.



Helix i sin nya box.



Här bor sötnosen.



Stallet med ca 20boxplatser. Helix bodde först i andra delen av stallet. Ska försöka ladda upp fler bilder av stallet sen om ni är nyfikna hur det ser ut :)

/Mia

dressyrlektion

Dressyrlektionen blev inställd förra veckan så vi körde den igår istället.
Jag hade inte ridit på två dagar och Dalme har gått lite lugnt de senaste dagarna.
Han var något seg i början (som vanligt :P) men kändes ändå mjuk och fin. Högervarvet är han dock ganska jobbig i men det blir bättre och bättre.

Vi började med mycket trav på volt och även längs fyrkantspåret men då att gå lite innanför spåret. Det gick bra men jag fick driva honom rätt mycket så blev trött ganska fort.
Sedan körde vi galopp längs fyrkantspåret och då tänka på att ha dom raka på långsidorna, där vill Dalme gärna trilla in lite med rumpan men han lyssnade bra när jag flyttade honom :)
Han var jättefin i galoppen och lite mer framåt.

Sedan galopperade vi bågar och då ställa dom utåt. I högergaloppen går det jättebra att ställa till vänster, men i vänstergaloppen är det sjukt jobbigt att ställa till höger.
Jag måste ha jättemycket vänsterskänkel för att han inte ska bryta av och fatta höger galopp istället, samtidigt måste jag ha supermycket högerskänkel för att kunna ställa honom till höger. Jobbigt! Men på slutet gick det bra ett par gånger iallafall så var nöjd.

Därimellan var det även lite skänkelvikningar och sånt, väldigt bra och lösgörande för Dalme.
På slutet när vi travade av var han hur fin som helst! Ställde honom lite utåt i vänstertraven och det var inga problem alls och han travade på fint framåt. <3
Efter lektionen var han jättesvettig och jag fattar inte hur hans päls kan växa så in i bomben snabbt. Blä.

svettig häst när v i skrittade av.

 

Idag får han nog vila för ridhuset är uppbokat hela eftermiddagen/kvällen och vädret är ju inte superkul.
Vet inte hur fälten är men eftersom det har regnat så mycket de senate dagarna lär de vara ganska blöta.
Ska iallafall brodda idag har jag tänkte eftersom det ska bli kallt och komma snö imorgon och i slutet av veckan. Så det är bra att vara förberedd.
Han har ju gått ett tag med skorna utan brodd i nu så lär vara ett helvete att brodda. Sån tur är kommer han ha broddarna i jämt sålänge det är halt/kallt så behöver inte brodda varje dag.

/Vicky


God morgon!

Idag är det kaos på jobbet men för att göra livet lite mer riskfyllt så passar jag på att blogga och orsaka lite mer kaos ;)

I måndags hoppade vi lektion för Irina. Studs och mjölksyra stod på schemat! Vi hoppade 7 studs med 2,70m mellan hinder som var formade som ett S. Hoppa studs rakt fram är väl inget problem men att hoppa på ett S var ganska knepigt. Vi gled ur S:et en gång och stannade mellan två hinder en gång men annars gick det väldigt bra.

Vi hoppade studsen flera gånger fram och tillbaka så länge som vi orkade. Helix fick mjölksyra ganska fort så jag fick driva fram han över varje hinder. Både jag och Helix var helt slut efter lektionen.

Hoppas att ni får en bra dag! /Mia




tjugofemte november

I torsdags ställdes som sagt dressyrlektionen in så vi red ett dressyrpass för oss själva istället.
Det gick bra och vi jobbade rätt mycket i galoppen. Hade lite galoppbommar men körde också lite förvänd galopp och så. Gick bra iallafall och han var fin :)

I fredags fick han vila men jag passade på att klippa hans man iallafall vilket verkligen behövdes. Det gick inte jättebra men den blev lite kortare iallafall :P Haha. Måste köpa en ordentlig sax eftersom Dalmes man dödar alla saxar..
Igår red vi ut tillsammans med Emelie och Mia. Dalme var rätt seg och vi kom efter hela tiden som vanligt, haha.
När de andra travade kunde vi galoppera utan att komma ifatt. Långsamma? Neeedå.
Han skötte sig bra även när vi vände men efter ett tag på vägen hem fick han ryck en gång och flög iväg när vi skrittade. Sån tur var så ställde sig Mia och Sunshine mitt i vägen så han var helt enkelt tvungen att stanna så det gick bra. Men han är dum som håller på så, det är inte okej..

Igårkväll gick vi ut och käkade på en Libanesisk restaurang tillsammans med två kompisar. Hur mycket mat som helst! Man kunde få med sig doggybag hem om man ville eftersom de nog är vana med att folk lämnar massa mat. Men vi skulle vidare så vi fick lämna det helt enkelt :P

Idag och imorgon har Marie hand om Dalme så jag ska inte till stallet något.
Istället har jag pysslat massa här hemma idag. Har plockat fram lite vinterkläder och städat och lite sånt.
Snart ska vi iväg till Hennings pappa och käka och kolla på hockey :) Och ikväll blir det lugnt hemma.
 

sommarbild från 2008. finaste Dalme <3
/Vicky

Lördag

Den här veckan har gått fort då jag bara jobbade mån - ons. I torsdags var jag ledig för jag fick en biljett till Swedish House Mafia i födelsedagspresent av min kompis. Konserten var GRYM och jag träffade Cattis där en snabbis. Någon annan som var där? Igår red jag ut på med Malin och Helix. Idag red jag dressyr på banan och han är fortfarande jätte stark i höger. Ungefär som han var när jag tog hem honom från taffsnäs. Men jag red på och försökte verkligen få honom att gå framåt och trampa under sig. Annars "travar" han gärna på och bara kröker på nacken. När jag ridit i ca 40min så började han äntligen mjukna lite. Idag var jag jätte envis och det visade bra resultat så det är bara att kämpa på :) Nu ska jag ut med hela logistik från jobbet som säkert kommer att spåra lite men det blir nog riktigt nice. Tänkte faktiskt bjuda på en bild på mig UTAN häst, haha. Idag kör jag på klänning och högklackat. Klänningen kommer från Vero Moda och skorna från Skopunkten. Ha en trevlig kväll! /Mia

inställd dressyrlektion

Tyvärr så blev dressyrlektionen idag inställd.. Men det löser vi ändå då jag och Mia sa att vi kör ett dressyrpass ändå och hjälper varandra lite om det behövs :)
Kanske lägger fram lite bommar och något kul, får se.
Lektionen blir på tisdag istället så det gör ju inte så jättemycket.

Ska bara käka och sedan åker jag till stallet.
/Vicky

senaste ridpassen

Hej,
har varit lite dålig uppdatering men har varken haft tid eller lust att blogga känns det som.

Iallafall så red Marie, min nya medryttare, Dalme i söndags och tisdags. Det har gått jättebra och hon verkar tycka det är kul. Hon har ridit en del innan, lite på ridskola och lite på någon av Emelies gamla hästar. Men det var ett par år sedan hon red nu så de håller sig till ridhuset just nu iallafall. Men hon både skrittar och travar och framöver kanske hon börjar galoppera lite också :)

I måndags red jag Dalme i ridhuset. Han var hur fin som helst när jag skrittade fram. Jättemjuk och fin framåt också, gjorde skänkelvikningar och slutor och öppnor och jag tyckte han skötte sig jättebra. Funderade nästan på att bara skritta eftersom det gick så bra, haha. Men travade och galopperade också. I traven var han fin, något seg men ändå mjuk. Galoppen kändes okej men han var jobbig i vänstergaloppen. Sedan försökte jag galoppera på båge, det vi tränade på förra dressyrlektionen, och då ställa honom utåt.. Det är verkligen helt omöjligt i vänstergaloppen att få honom högerställd så det måste vi jobba på.

Igår red jag på fältet i mörkret. Det som ändå är ganska bra är att fälten vi har och får rida på ligger vid vägar där det är gatubelysning. Så om man håller sig till den delen av fältet närmast vägen är det iallafall inte kolsvart :)
Dalme skötte sig men var rätt seg. Sedan snubblar han en del på fältet, speciellt i traven. Det är ganska platt fält men det blir ju lite "guppigt" för gräset och när man har ridit och det har regnat och så. Ville inte trava och galoppera jättemycket just därför och sen tror jag han blir lite osäker när det är mörkt och han snubblar också, men jag vet inte. Någon som har nåt tips vad man kan göra för att hästen inte ska snubbla massor? :P
Sedan tyckte han att skogen på andra sidan vägen var väldigt mörk och läskig så varje gång vi red åt det hållet höjde han huvudet och spetsade öronen. Haha.

Ikväll är det dressyrträning som står på schemat.
Imorgon vet jag inte vad vi hittar på men på lördag hoppas jag på bra väder så vi kan rida ut. :)


gammal bild.
 
Ha en bra torsdag!
/Vicky

Stark ponny

Idag red jag på banan för att träna lite på det vi gjorde på dressyrlektionen. Helix hade en dålig dag och det hade jag också. Han var så himla stark, speciellt i höger. Det spelade ingen roll vad jag gjorde för övningar. Han vägrade att lossna och jag blev bara mer och mer frustrerad.

Är det någon som har tips på hur man får en stark fjording att bli mjuk? Alla tips är välkomna :) /Mia




Dressyr

Lite dålig uppdatering men har haft fullt upp. I fredags red jag och Helix dressyrlektion för Irina, min tränare. Vi red mycket på volt och åttavolter. Försökte få honom att få in rumpan mot mitten, vilket inte var det lättaste i höger varv. Så fort man kräver lite så slår han upp huvudet och tappar formen. Han sladdar gärna iväg med rumpan i bakdelsvändningar.

Vi tränade mycket på övergångar. Det är något vi kommer att jobba med både på banan och ute i skogen. Han behöver bygga upp mycket muskler då han inte orkar hålla upp sig själv hela tiden.

Det känns konstigt att rida dressyr med så enkla övningar men det behövs verkligen. Man får tänka på att han inte tränat så mycket dressyr, eller nästan ingen dressyr alls innan jag tog hem honom.

Irina fick hoppa upp på Helix och rida lite. Kul att se hur han går från marken med Irina på ryggen. Förstod bättre hur hon menade med övningarna när hon visade dom när hon red. Helix tyckte det var jobbigt men han var arbetsvillig och det var bra. Jag fick sms från Irina dagen efter där hon skrev att hon hade lite träningsvärk ;)

Nu har vi en del att träna på till nästa dressyrlektion. Hur har eran helg varit? Nu ska jag vila lite framför tvn innan jag ska åka och kvällsfodra. /Mia

världscupen

Glöm inte bort att kolla på världscupshoppningen som sänds live på svt play just nu! Jens har hoppat felfritt med Lunatic och snart är det dags för Roffe :) Själv sitter jag och kollar och har mumsat i mig en morotskaka med starbucks latte till, bra söndag helt enkelt.
/Vicky

söndag

God morgon!
Har precis gått upp och sitter i soffan framför tvn. Blir en lugn morgon vilket är skönt :)
I eftermiddag ska Emelies mamma provrida Dalme så ska inte till stallet än på några timmar.

Igår red jag Dalme på ett av våra fält och han skötte sig bra. Tog det lugnt men travade och galopperade en del iallafall. Inga bocksprång eller nåt iallafall ;p Hehe.
 

Dalme i hagen.

kattunge gjorde Dalme sällskap i boxen.

när jag släppte ut Dalme efter ridningen ruskade han på sig så hans pannlugg blev väldigt fin...
 
Efter stallet åkte jag och Elin till Barnarp där vi träffade Celie och Nadine för att kolla på Breaking Dawn part 1.
Det var mysigt och vi lagade tacos och såg på filmen.
Sedan begav vi oss till stan för att kolla på Breaking Dawn part 2 på bio! Så himla braigt bra var den!
Åh vill inte att det ska vara slut. Haha. Vill se alla filmer igen nu känner jag, och läsa alla böcker igen.

Nu ska vi fixa lite frukost här och kanske kolla på någon serie.
Ha en bra söndag!
/Vicky

trött ponny



haha sötaste hästen som alltid står och sover efter man har tränsat <3
hans nya träns är från hööks förresten och är superfint! mjukt och fint i lädret också.

/Vicky

dagens pass

testar också androidappen som både cattis och Mia har skrivit om :p dagens dressyrpass gick hur bra som helst! så nöjd med ponnyn. han var fin nästan från första början, något seg bara men det blev bättre efter ett tag. :)
nu blir det soffan framför tvn ett tag innan jag ska sova. /vicky

Torsdag

Veckan rullar på så fort att man knappt hinner med. I måndags hade vi hopplektion som gick hyfsat bra. Vi övade på att byta galopp över bom och hinder. Hoppade 5 hinder format som ett S med tre galoppsprång emellan. Vi övade även på omhoppningssvängar som var väldigt jobbigt för Helix som inte orkar hålla galoppen i snäva svängar. Jag lyckades ramla av igen men det var mitt fel då jag tappade balansen.

Läste att Cattis bloggade från appen för android. Så jag har väntat på en app! Tyvärr så saknas det lite saker men jag hoppas att appen uppdateras snart :)

Idag var min nya medryttare i stallet och tog hand om Helix så jag passade på att tvätta och städa här hemma. Min nya medryttare heter Felicia och hon är 14år. Jag hoppas att hon och Helix kommer att trivas tillsammans.

Imorgon blir det dressyrlektion! :)



/Mia

ny medryttare

Hello!
Har hänt lite på sistonde med stall och medryttare.
Det är nämligen så att Elin flyttade till ett annat stall i lördags, vilket är supertrist :/ Jag och Dalme försöker klara oss iallafall. Hehe.
Men eftersom Elin flyttade så innebär det att hennes mamma inte kommer rida Dalme något just nu.
Däremot ska Emelies, en i stallet, mamma börja rida Dalme lite så det känns ju bra iallafall!
Är skönt med någon som man känner igen och någon som redan har häst i stallet så man kan lita på dom.
Hon ska provrida lite på söndag och sedan får vi se hur vi gör, men funkar det så kommer hon ta 1-2 dagar i veckan ungefär. :)

Annars då.. Jag och Dalme kämpar på, haha. I tisdags hoppade Mia honom i ridhuset och han var rätt seg.
Kom igång lite efter ett tag men verkade inte supertaggad. Det gick bra iallafall och båda var så duktiga.
Däremot, glömsk som jag är, så glömde jag såklart kameran! Kom på det precis när jag kom till stallet..

Igår red vi lite dressyr i ridhuset. Han var superseg och tråkig i början och jag höll på att skita i allt efter 20 min.
Däremot så gav jag inte upp och på slutet kändes han riktigt fin. Så idag tänkte jag fortsätta där vi slutade igår ;)
Haha. Får se hur det blir med det.. Men blir dressyr idag också iallafall. Ridhuset är bokat fram till 19 ikväll så åker till stallet så det blir lagom att rida efter det.
 

elin&harry och jag&dalme i augusti <3
 
Imorgon får han kanske vila eller gå lugnt i ridhuset eller på fältet.
Sedan på lördag ska jag försöka rida ut eller på fältet. Hoppas på bra väder!
/Vicky

Tyskland

Framme i Tyskland, har åkt bil lääänge idag.
Var i stallet imorse, klappade Simpa och pysslade med lite unghästar innan vi åkte.

Nu ligger jag i hotellsängen, urmysigt hotell! Ätit schnitzel som var gott, hur mycket mat som helst, kocken hade blivit bäst i det här området i Tyskland flera år, satt priser på väggarna.

Imorgon åker vi vidare neråt för att titta på Daquars slutprov. Han är här och gör 70-dagarsprov så nu är det sluttampen. Sluttest imorrn och på fredag sen får han följa med hem fredagem, då åker vi till hans uppfödare och sover till på lördag när vi åker hem.

Det här hotellet har Wi-Fi, får se hur det blir resten av veckan.
Laddar inför alla fina hingstar imorrn med fälttävlan på tyska på eurosport ;)

Lite bilder från hotellet:








Tack blogg.se för app till android! :)
/Cattis

Pay 'N Jump

I lördags åkte jag och Helix till mitt gamla gymnasium, Öknaskolan som ligger i Tystberga och tävlade. Vi startade 70cm och red felfritt men han var super seg. Vi efteranmälde oss också till 90cm då dom inte hade någon 80cm-klass. Vi har inte hoppat någon bana på 90cm innan så jag startade med noll förväntningar. I 90-klassen var han mycket mer framåt och han gick super fram till fjärde hindret där han vägrade. Han hade fin bjudning framåt men sista galoppsprånget innan hindret bestämde han sig för att inte hoppa och det resulterade i att jag ramlade av rakt ner i hindret. Tur att det bara var en träningstävling så jag fick fortsätta hoppa. Med världens adrenalinkick så hoppade jag upp igen men han vägrade två gånger till. Fick lite instruktioner från min kompis Marielle som var där och tittade. Fjärde gången skrek jag "hoppa" och hundarna på läktaren började skälla, haha! Men då hoppade han minsann och hoppade resten av banan felfritt :) Jag är väldigt förvånad över att han vägrade då han aldrig gjort det med mig förut. Men jag är så himla nöjd! 90cm kändes inte högt, vi hade bra tempo och Helix var fin över alla hinder. Ångrar inte alls att jag efteranmälde mig. :) Malin filmade båda klasserna och jag ska försöka ladda upp dom. Bara ni lovar att inte skratta när jag ramlar av, haha. Idag har jag en lårkaka som tar upp hela mitt vänstra lår men det var det värt. Har jag sagt att jag har världens bästa fjording? <3 /Mia

Dressyr för Simon

För två veckor sen fick ju Simon ta det lite lugnare.
Förra veckan var det hårdkörning igen.
Han har varit ganska stark i vänstertygeln och stel och velat dra ur sig ur formen lite så har försökt att verkligen jobba igenom honom på vanligt bett men det är inte helt enkelt.

I torsdags dressyrtränade vi och då blev det kandaret och då var han såklart superfin. Vi började att prova göra några byten och det är inte det lättaste på Simpa.. Från vänster till höger byter han fram och går i korsgalopp och tycker det är lite obehgaligt att byta bak, min tränare tror han är lite rädd för att tappa balansen och att han tycker jag är elak som försöker få honom att byta. Från höger till vänster går det men han ligger lite efter i bak i språnget och han tar lite fart iväg. Men nu ska vi träna på på detta och bara försöka få honom att förstå att det inte är så farligt :)

I helgen red vi ut och tog det lite lugnare och sen red jag dressyr på kandaret igår och då var han superfin i traven!

Imorgon åker jag till Tyskland till på lördag så får se om det blir nån ridning på Simpa då eller om han får vila, beror på om någon vänlig själv kan ;)

kort uppdatering

Igår var ridhuset bokat till halv 10 på kvällen och eftersom jag slutar jobbet när det redan har blivit mörkt blev det inte så mycket ridning.
Jag och Mia red en sväng på fältet men skrittade och travade lite bara.
Var rätt mörkt och Dalme snubblade en hel del i traven så ville inte trava för mycket.
Han skötte sig iallafall vilket var det viktigaste, hehe.

Idag ska Mia kanske hoppa Dalme. Det beror lite på hur mycket folk och så det är i stallet samtidigt ikväll.
Ska försöka komma ihåg att ta med kameran isåfall så det blir lite bilder.

Ha en fin dag!
/Vicky

ullareds resan

Tänkte skriva lite om våran tripp till Ullared i fredags.
Var första gången jag var där och vi åkte ett gäng tjejer på jobbet tillsammans.
Vi var 18 stycken och åkte i 3 vanliga bilar, en minibuss och en transportbil för att få plats med alla shoppingpåsar på hemvägen, haha. Det var nog tur att vi ändå tog i lite med plats för det gick åt :P

Vi åkte vid lunch i fredags och var framme i Ullared runt halv 3. Inne på Gekås tyckte inte jag att det var supermycket folk (hade nog förväntat mig värre) och det gick rätt bra.
Shoppingen var helt okej, men hittade inte sååå mycket utanför hästavdelningen. Däremot var ju hästavdelningen bra.
Kommer nog inte riktigt ihåg allt jag köpte men bland annat köpte jag Catago dressyrskydd för 429 kr, en fårskinnspadd för 300 kr (!), en väst, tjocktröjor, reflexer, broddsaker, sadelgjord, läderservetter och lite andra grejer.
Hittade en del fynd och är nöjd med det jag köpte ändå.
Sedan bodde vi på Ästad Gård, ca 2 mil från Ullared. Ett supermysigt ställe med gulliga små timmerstugor med gräs på taken och sådär riktigt gammaldags men samtidigt superfräscht!

Det var en bra resa men jag skulle nog inte åka tillbaka bara för shoppingen utan isåfall om man gör en grej av det som vi gjorde nu med att sova över och så. :)


stugan jag och 4 andra bodde i.

de hade en vattenkopp för fimpar utanför.

inte världens bästa bild kanske, men tröjan, västen och padden är från Ullared. :)
/Vicky

fullspäckad helg

Hello på er!
Helgen har gått så himla fort och jag har hunnit med en hel del.
Var ju på i Ullared i fredags och stannade tills igår. Blev lite shopping men tänkte uppdatera om det senare för orkar inte skriva massor nu, haha.

Igår var min kompis Amanda med i stallet. Hon red för några år sedan men hade inte varit i ett stall eller ridit på sådär 7 år kom vi fram till. Blev en del bilder fast bara med mobilerna då vi inte hade kamera med oss.. Men red i paddocken så blev helt okej bilder ändå :)
Amanda red lite efter att jag ridit ett tag och hon både skrittade och travade. Tror hon tyckte det var riktigt kul och Dalme skötte sig fint.

Jag och Dalme.


Dalme och Amanda, så söta :)
 
Idag har min mamma och pappa varit här på besök.
De var med i stallet och hälsade på Dalme och kollade när jag red och så.
Sen käkade vi middag tillsammans och hade lite fars dag firande. Har varit trevligt men jag är helt slut nu efter en fullspäckad helg. Kommer somna snart! Haha.

Uppdaterar imorgon om Ullared om jag hinner.
/Vicky

träning

Igår var det dressyrträning för Jonna igen.  Jag och Mia, vi rider i samma grupp på träningen, var helt flamsiga och oseriösa innan träningen och vi båda var rätt opepp. Haha.
Jag var väldigt trött och hade egentligen ingen lust att träna faktiskt och tänkte därför att det skulle gå ungefär åt helvete.

När jag började trava fram kändes han lite mer framåt än vanligt vilket kändes bra.
Han brukar vara väldigt seg när man skrittar och travar fram och sen brukar han komma igång först när man har galopperat lite :P
Vi red lite serpentinbågar och tränade övergångar från skritt till trav och han var fin i vänster men rätt jobbig i höger. Han lyssnar verkligen inte alls för högerskänkeln så när jag försöker ställa honom i höger blir det mest att han går till höger istället för att böja sig. Hjälper inte hur mycket jag än driver med höger känns det som..

Sen började vi med lite galopparbete och vi galopperade bågar. Det gick jättebra.
På en långsidan red vi som på en båge in till mitten och sen ut på samma långsida igen. Gick bra att ställa honom utåt i galoppen och samtidigt hålla galoppen. Även om det var så sjukt jobbigt för att jag fick driva som en tok.
Jonna sa iallafall att det inte såg ut som att jag driver så mycket och det är väl positivt antar jag, för det är ju bra om det ser lätt ut. Haha. Sen att jag blir helt anfådd och svettig är en annan sak ;) Bra träning iallafall.

Sen gjorde vi lite andra övningar och på slutet när vi travade av var han jättefin i båda varven. <3
Han var ganska svettig efteråt också, även om han inte har så mycket päls, så det var nog jobbigt för oss båda. :P

Idag ska jag som sagt till Ullared så jobbar fram till lunch och sedan åker vi.
Blir några timmar där idag och eftersom jag aldrig har varit där så vet jag inte hur mycket tid jag vill/behöver ha. Så det kanske blir det en sväng imorgon också. :)

Ha en fin fredag!
/Vicky


ullared imorgon!

Imorgon åker jag till Ullared för första gången i mitt liv. (önska mig lycka till)
Vi är ett gäng tjejer på jobbet som ska åka tillsammans, tror vi är nästan 20 pers så blir en hel klunga, så ska vi käka på kvällen och sova över till lördag. Tror det kommer bli riktigt trevligt.
Jag har tidigare varit ganska anti mot Ullared och inte riktigt velat åka dit. Men nu när jag har Dalme så är ju hästavdelningen en ganska bra anledning att följa med för. Även att vi ska sova över och umgås och så gör det ju till lite mer än att bara gå och trängas bland folk, hehe.

Iallafall så har jag gjort en inköpslista som har blivit rätt så lång! Det mesta är på hästavdelningen och följande är lite av vad jag hoppas hitta till bra priser,
Dressyrskydd, vet att de har Catagoskydden så hoppas de finns i rätt färg och storlek
Reflexer
Dunväst
Tjocktröjor till stallet
Broddar
Broddverktyg
Vantar
Boots
Ridbyxor
Sadelgjord
Bett

Om någon har något tips på vad jag absolut inte får glömma köpa så säg till!
Har även tänkt kolla lite efter julklappar till nära och kära så förhoppningsvis får man lite sånt avklarat så man inte behöver stressa med allt i sista sekund som det brukar vara. Haha.

Ska uppdatera er när jag är hemma igen om vad jag köpt!
Kram sålänge. /Vicky

Öknaskolan

 
Nu på lördag ska jag och Helix tävla på mitt gamla gymnasium, Öknaskolan. Dom har öppet hus samma dag och några elever ska hålla en Pay 'N Jump. Pengarna som dom samlar ihop skänker dom till cancerfonden. Mycket bra! Fjord-SM kommer även att hållas på Öknaskolan nästa år 11 - 14juli. Är det någon som ska dit och tävla? Här kommer en gammal bild på min hästklass som togs någon vecka innan studenten 2008.

rustade för vintern

Idag har lille Dalme fått nya skor med både snösulor och 4 broddhål så nu är vi beredda när snön kommer. Ska ju till Ullared i helgen så då ska jag även kika efter lite broddverktyg och sånt som behövs.
Fast vi hoppas såklart att det inte blir någon snö och att det håller sig till plusgrader så vi slipper is också. Det vore perfekt! Men det är ju bäst att förbereda sig för säkerthets skull..

Idag har jag stallfri dag och istället blir det en lugn kväll hemma.
Har varit hur trött som helst den här veckan och somnat tidigt i soffan både måndag och tisdag. Så ikväll ska jag nog försöka lägga mig i sängen lite tidigare helt enkelt.
Däremot ska jag se på Bonde söker fru först iallafall! Det får man ju bara inte missa, hehe.

/Vicky


we will never forget

 
Idag är det exakt ett år sedan en av världens bästa hästar tragiskt dog.
Videon ovan tycker jag tydligt visar vad sporten vi håller på med handlar om, kärleken mellan häst och människa. 
Hur allt kämpande ger belöning. Inte bara i rosetter utan bandet mellan människa och djur, det som inte går att sätta något pris på. 
Ta vara på det ni har, för klyschigt nog så vet man aldrig hur länge det varar.

RIP Hickstead.

/Vicky

full rulle

Har varit fullt upp på jobbet igår och idag så nu är jag helt slut i huvudet!
Ska bli skönt att komma till stallet och inte behöva tänka så mycket, eller iallafall tänka på lite annat.

Ha en bra kväll!
/Vicky
 
bild på Dalme från 2010.

update

Åh vad dålig jag har blivit på att uppdatera här.. Ska försöka bli bättre och försöka ta lite mer bilder!
 
Iallafall så har Dalme skött sig de senaste dagarna. I lördags red vi ut tillsammans med Elin och Harry.
Det blev mest skritt och lite trav och Dalme blev bara rädd för något en gång, haha. Så det var ju bättre än uteritten innan då han var mer i luften än på marken nästan..

I söndags kom jag sent till stallet så släppte Dalme i ridhuset så han fick springa av sig lite.
Han körde några rejs och bockade lite men sen var det inget kul längre. :P
Igår blev det ett dressyrpass i ridhuset och han kändes väldigt fin. Förutom att han inte ville gå förbi hörnet vid dörren i ridhuset så var jag väldigt nöjd med honom.

Idag blir det lite bommar i ridhuset och imorgon har Mirre Dalme.
Sedan är det dressyrträning på torsdag och på fredag ska jag till Ullared.. Första gången jag åker dit så vi får se hur det ska gå. Kommer hänga på hästavdelningen en hel del iallafall så det blir nog bra.
 
/Vicky

Busig

Idag red jag till sandtaget med Malin och Aztor. I sandtaget klättrade vi en del och skulle galoppträna men det gick sådär. Det blev mest rejs på pigga hästar. Första galoppen så rejsade Helix iväg i världens fart och passade på att bocka och sparka bakut. Han verkade inte trött efter gårdagens tävling :p Sen rejsade Helix och Aztor mot varandra och Aztor blev vild, haha. Så himla kul med pigga och glada hästar! Jag bjuder på en gammal och sne bild på Helix med kardborrar i hela luggen. /Mia

Tävling

Idag hade jag och Helix vår tävlingsdebut. Vi var på Södertälje Ridklubb och startade 70cm på deras pay 'n jump. Det var ingen riktig tävling utan mer än träningstävling men jag var lika nervös för det :p Helix var pigg och glad både på framridningen och på banan. Vi tog oss igenom banan felfritt och fick med oss en rosett hem :) Duktiga ponnie! På Södertälje Ridklubb träffade jag Malin och Anna Wagner, två ledare från Taffsnäs Gård. Super kul! När jag hade släppt ut Helix i hagen igen hemma så tog jag bilen och åkte tillbaka till tävling för att titta när Irina skulle hoppa 110cm. På läktaren träffar jag min gamla klasskamrat, Marielle. Det var hennes häst som stog ihop med Helix när jag hade honom 2008. Så himla kul att träffa henne igen <3 En mycket lyckad helg! /Mia

Finbesök!

I fredags hade jag och Helix besök av Helix gamla hyrare, Julia och hennes mamma. Julia hyrde Helix 2år innan mig och jag träffade henne första gången när hon var och provred Helix på Taffsnäs. Julia fick rida Helix på banan och det var jätte kul att få se henne rida honom. Helix såg fin ut och det var kul att se någon rida Helix som har erfarenhet av honom. Jag hoppade upp på Helix efter ett tag så att Julia och hennes mamma fick se hur han går med mig på ryggen. Under timmarna hon var på besök så hann vi prata en hel del om hur Helix var när hon hade honom. :) Här kommer en bild på Helix och Julia när hon hade honom. Finisar!

Lugn vecka

För Simon har det varit en lugn vecka, då ingen av tränarna var hemma fick han ta det lite lugnare med skritt, joggpass och teritter.
Igår red vi iaf Lövstadrundan och då blir det en del galopp och det behövdes nog för Simpa var piggelin!
Nästa vecka kör vi på som vanligt igen :)

friday friday friday

Jag har inte varit i stallet på två dagar så idag är jag riktigt ridsugen!
Kommer att komma till stallet när det har blivit mörkt redan så blir ridhuset idag. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på men får säkert någon idé sedan. Dressyr blir det iallafall men kanske med lite bommar.
Ikväll blir det en lugn hemmakväll. Är supertrött då det blev lite senare än vanligt igår för bion och sen upp tidigt imorse för jobb igen. Så kommer nog somna tidigt ikväll :P

Imorgon ska jag kanske rida på fältet om det är okej väder. Får se hur pigg han känns också efter hans bockningar tidigare i veckan, haha. Kanske släpper han i ridhuset också så han får busa av sig lite.

I övrigt vet jag inte riktigt vad som händer i helgen. Efter stallet imorgon ska vi kolla på hockeyn men efter det vet jag inte. Är inställd på halloweenfest men får se hur det blir med det.
På söndag ska vi iallafall till Hennings mamma och fira henne för hon fyllde år i onsdags :)

I brist på andra bilder bjuder jag på lite bilder från när vi hyrde Dalme första gången, 2005-2006. Då hyrde jag och Cattis honom tillsammans.
 
haha, snygg frilla!
Ha en fin fredagkväll!
/Vicky

Busponny

Igår red ju Elins mamma Dalme och dom red ut tillsammans.
Tydligen hade Dalme fått knäppen och dragit iväg i galopp och bockat, vad händer?!
Dalme som är den lugnaste och snällaste ponnyn typ.. Iallafall så hade hon hoppat av och lett honom hem då, men då hade han stuckit igen :S Vet inte vad det kan ha varit med honom, för okej om han kanske blev rädd eller nåt första gången men när man leder är det inte okej att han sticker!
Elin hade tagit honom sista biten men han hade tydligen fått fnatt nån mer gång igen..
Idag ska Elin rida honom iallafall så får hoppas han sköter sig då.

Jag ska iväg och käka med jobbet och sedan blir det bio.
Vi ska se nya Bond-filmen Skyfall och jag hoppas den är bra. Är inte jätteinsatt på Bond men det blir nog bra :)
 
/Vicky

we are equestrians


RSS 2.0